Niğde'de bir ilk: 5 bayan hafız...

Niğde'de bir ilk: 5 bayan hafız...
Niğde Muradiye Kız Kur'an kursundan 5 hafız bayan, yapılan taç töreniyle hafızlık mertebesine ulaştı.

Niğde genelinde ilk hafızlarını yetiştiren Muradiye Kız Kur'an kursu yöneticisi Hayrunnisa Peker, yaptığı açıklamada, Niğde'de böyle bir olayı gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söyledi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Düzenlenen programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Müftü Vekili Yusuf Turak, Diyanetsen İl Temsilcisi Vedat Budak, çok sayıda misafir ve öğrenci aileleri katıldı. Programda, 5 hafızın icazet töreni ve taç giymesinden önce Muradiye Kız Kur'an Kursu, öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterileri ve şiirlerle süslendi.

Programda konuşan Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, bu katkılarından dolayı Muradiye Kız Kur'an kursuna teşekkür ettiğini söyledi. Programda konuşan Muradiye Kız Kur'an Kursu yöneticisi Hayrunnisa Peker ise yaptıkları işten gurur duyduklarını ve hafız olan 5 genç bayana desteklerini eksik etmeyen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Peker, bu tür güzel olayların Niğde'de sık sık tekrarlanmasını söyledi.

Program sonrasında taç takan hafızlar dualar eşliğinde taçlarını taktılar. Hafızların isimleri şöyle: Hacer Ateş, Fatma Kara, Ayşenur Demirel, Merve Demirel, Aslı Çifçi. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.