Bayan hafızlar, birincilik için ter döktü

Bayan hafızlar, birincilik için ter döktü
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Türkiye Hafızlık Final Yarışması Bursa'da yapıldı. Türkiye genelinde 8 ayrı bölgede birinci olan bayan hafızlar, finalde birincilik için yoğun çaba sarf etti.

Camiler ve Din Görevliler Haftası kapsamında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fethiye Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmada kadın vaizler ve Kur'an kursu öğreticileri mücadele etti. Her bayan hafıza 3 soru yöneltilen yarışmada, her soru için 5 dakika cevap süresi verildi. Hafızlık, tecvid ve güzel okuma kategorilerinde ter döken hafızlara, akrabaları da destek verdi. 8 ayrı bölgedeki yarışmalarda birinci olan ve final yarışmasına katılmaya hak kazanan 8 bayan hafız, becerilerini sergiledi. 

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Bursa il Müftüsü Mahmut Gündüz, Bursa olarak hafızlık Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gündüz, "Bayan hafızlarımız, hem bize Kur'an-ı Kerim ziyafeti verecek hem de birinci olmak için yarışacak. Sayıları her geçen gün artan bayan hafızlarımızın Bursa'da yarışıyor olmaları bizim için büyük bir şans. Yarışmanın güzel neticelere vesile olmasını diliyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen Allah kelamına aşk devam ediyor. Bütün zorluklara rağmen dünyada hafız sayısı en çok ülkelerin başında geliyor." diye konuştu.


BAYAN HAFIZ SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu ise Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail vasıtasıyla Arapça olarak Hz. Muhmmed aleyhisselam tarafından indirilen, okunmasıyla ibadet edilen ve sevap kazanılan Fatiha süresi ile başlayıp Nasr süresiyle biten 723 bin 15 harften, 77 bin 439 kelimeden, 6 bin 236 ayetten ve 114 süreden oluşan başkasının benzereni getirmede aciz kaldığı bir eser olduğunu söyledi.

Bekaroğlu, bayan hafız sayısının 10 bini aştığını belirterek, bu tür yarışmaların devam edeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.