Dünyanın en uzunu Sultan belgesel oldu

Dünyanın en uzunu Sultan belgesel oldu
'Dünyanın yaşayan en uzun boylu insanı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Sultan Kösem, tedavi için gittiği ABD'de belgesele konu oldu.

Virginia Üniversitesi Hastanesi'nde, büyüme hastalığı Akromegali uzmanı Prof. Dr. Mary Vance tarafından tedavi edilen 2 metre 47 santim boyundaki Sultan'ın belgeseli, Amerikan TLC kanalında, pazar günü yayınlanacak. "Dünyanın En Uzun Adamı: Hâlâ Büyüyor" (World's Tallest Man: Still Growing) isimli belgeselde, Sultan Kösem'in, boyunun hâlâ uzamasına sebep olan ölümcül hastalığına tedavi arayışı konu ediliyor. Washington'ı da ziyaret eden ve İngilizce "Bir eş bulmak istiyorum" diyen Sultan, belgeselde ilk defa bir kadınla yemeğe çıkarken görüntüleniyor.

Kendisi gibi Akromegali hastası zenci bir polis memuruyla da buluşan Sultan, üstü açık kırmızı spor arabada gezintiye çıkıyor, izleyenlerin hayretli bakışları altında bilardo oynuyor. Doktor Vance ise, "Türkiye'deki tedavi yanlış değil, ancak Sultan tedaviye yanıt vermemiş. Hastalığı en çok kalbine zarar veriyor. Kendisine bu ayın sonlarına doğru 'Gamma bıçağı' tedavisi uygulamaya başlayacağız" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.