Kimse Yok Mu Pakistan'da yaraları sarıyor

Kimse Yok Mu Pakistan'da yaraları sarıyor
Pakistan'da 2 hafta önce meydana gelen ve milyonlarca insanı etkileyen sel felaketinin ardından bölgeye Türkiye'den yardımlar devam ediyor. Pakistan'a 2 milyon dolar, 30 ton gıda götüren Kimse Yok Mu Derneği de Pakistanlıların yaralarını sarmaya çalışıyor

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara da gönüllü doktorlarla beraber selden sonra, 14 Ağustosta, Pakistan'a giderek 6 gün boyunca mağduriyeti yerinde inceledi ve yetkililerle görüştü. Gönüllü doktorlar ise hasta olan Pakistanlıları muayene ederek, yanlarında götürdükleri ilaçları ihtiyacı olanlara verdi. Pakistan'dan dönen Özkara, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özkara, gördükleri manzaranın içler acısı olduğunu kaydederek, Pakistan'a yardım elinin acilen uzanması gerektiğini söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin ilk olarak Pakistan'a 200 bin dolarlık nakdi yardım gönderdiğini belirten Özkara, "Ayrıca 1500 aileye 30 ton kumanya yardımı yaptık. Kurduğu iftar çadırlarıyla da her gün 2200 kişiye Ramazan ayı boyunca iftar veriyoruz. Pakistan'da halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak için gıda ve temiz su temin ettik. Başlattığımız kampanyadan gelecek olan bağışlarla Pakistanlı afetzedelere daha büyük yardımlar ulaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Pakistan halkının özellikle Türk halkından yardım beklediğini dile getiren Özkara, "Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türk halkına gönderen kardeş ülke Pakistan halkı, sel nedeniyle; canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Pakistan şimdi kaybettiklerine ağlıyor. Kardeş ülkenin vefakâr halkı Türkiye'den yardım bekliyor." diye konuştu.

Sel bölgesinden tahliye edilen binlerce insan, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların pençesinde olduğuna değinen Mehmet Özkara, Pakistan da sıcakların artmasıyla sıtma ve kolera gibi hastalıkların baş gösterebileceğini ifade etti.

Kimse Yok Mu Derneği, Türkiye'den ayni yardım göndermek isteyen yardımseverlerin yardımlarını trenle bölgeye ulaştıracak. Ayrıca afetzedelerin sıcak ve soğuğa karşı izolasyonlu 24 metrekarelik ev tipi çadırlardan oluşan iki ayrı çadırken kuruyor. Özkara, acil olan ihtiyaçları da şöyle sıraladı: Yiyecek (bebekler için süt tozu, bisküvi) yağ şeker, konserve, helva, reçel çay gibi gıda ihtiyaçları. İlaç olarakta, koleraya ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu ilaçlar, antibiiyotik, serum

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.