13 ameliyat geçirdi, protez ayak istiyor

13 ameliyat geçirdi, protez ayak istiyor
Batman'da yaşı kadar ameliyat geçirdikten sonra bir ayağı kesilen kız çocuğu, koltuk değnekleri ile hayata tutunmaya çalışıyor.

5 yaşında yakalandığı kemik kanseri nedeniyle bir ayağını kaybeden kız çocuğu, okuluna devam edebilmek için protez ayak istiyor. 11 yaşındaki Yıldız Tarhan küçük yaşta kemik kanserine yakalandı. Hastalığın pençesinden kurtulmak için 13 ameliyat geçirdi. Küçük kız 14. kez yattığı ameliyat masasından bir bacağını bırakarak kalktı. Koltuk değnekleri ile yürümeye başlayan Tarhan, tek arzusunun protez bir ayak olduğunu söyledi. Ekonomik durumları el vermediği için çocuklarının protez ayak ihtiyacını karşılayamadıklarını belirten Nevzat ve Siyahal Tarhan çifti, "Doktorlar protez için belli bir süre verdiler. Bu süre dolmak üzere. Çünkü bacak şişiyor. Şiştiği için de protez takmada sıkıntı yaratacağı belirtiliyor." diye konuştu. Küçük Yıldız'a takılacak protezin büyük bir kısmını devlet karşılıyor. Ancak Yıldız'ın babası işsiz olduğundan kendi ödemesi istenen birkaç bin lirayı bulamadığı için kızına protez takılamıyor. 

Ayağının kesilmesi sonucu bir gözü de zarar gören Yıldız Tarhan, her şeye rağmen okumak istiyor. Bir protez ayak olması halinde okula kendi başına gidip geleceğini belirten Tarhan, uzanacak bir yardım elini bekliyor. Annesi, "Yıldız, çok üzülüyor. Dışarıda oyun oynayan çocukları izliyor. Sürekli okulundan söz edip ağlıyor. Tek isteğimiz protez bir ayak." dedi. Çocuğunu sırtında taşımak zorunda kaldığını belirten acılı anne Siyahal Tarhan, bu yüzden belini incittiğini ve sürekli ağrı çektiğini ifade etti.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.