Kan bağışı yüzde 60 azaldı

Kan bağışı yüzde 60 azaldı
Ramazan ayının girmesiyle kan bağışı oranı yüzde 60 düştü. Sivas Kızılay Kan Merkezi, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla kentin işlek caddelerine 'Kan vermek de ibadettir' ve 'Kan bağışı sağlığınızın zekâtıdır' yazan

Ramazan'da vatandaşların kan bağışına olan ilgisi azaldı. Daha önce günlük ortalama 45-50 ünite kan bağışı alan Kızılay Kan Merkezi, Ramazan ayının başlamasıyla ancak 15 ünite kan bağışı alabiliyor. Sivas Kızılay Kan Merkezi, ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için çeşitli faaliyetler yapıyor. Şehrin işlek caddelerine 'Kan ver, hayat kurtar' pankartları asan merkez, ayrıca 'Kan vermek de ibadettir' ve 'Kan bağışı sağlığınızın zekâtıdır' gibi yazılarla vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor. Ayrıca Kızılay Kan Merkezi, iftardan sonra da gece saat 24.00'e kadar eski tekel binası ve Şifahiye Medresesi arkasında da kan bağışı almak için stant açıyor. 

Ramazan ayında da kana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Erdağ, vatandaşları kan vermeye çağırdı. "Maalesef kan ihtiyacı Ramazan'da düşmüyor" diyen Erdağ, bağış oranı düştüğü için ihtiyacın daha da fazlalaştığını söyledi. Erdağ, "Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını ve bu mübarek ay içersinde kan bağışı yapmalarını bekliyoruz." dedi.

İnsanların 'kan vermek orucu bozar' gibi yanlış bir düşüncesi olduğunu da belirten Erdağ, "Kendini sağlıklı hisseden herkes kan verebilir. Oruçlu olsun ya da olmasın fark etmez. Biz Ramazan ayında düşen kan bağışı oranını artırmak için akşamları da kan toplamaya devam edeceğiz." dedi.

Vatandaşların iftar sonrasında gece 24.00'e kadar Kızılay'ın kan alma stantlarında bağışta bulunabileceklerini belirten Dr. Erdağ, "Bütün ekibimiz ile kan bağışı yapacak Sivaslıların hizmetindeyiz. Yaptırdığımız pankartlar ile halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. Sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızın kendilerini hasta olan insanların yerine koymasını istiyoruz. İnanıyoruz ki bu güzel ayda halkımız yardımlarını esirgemediği gibi kan bağışında da gerekli hassasiyeti göstererek bize destek olacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.