Çocuklar için Kur'an-ı Kerim hazırladılar

Çocuklar için Kur'an-ı Kerim hazırladılar
Rahmet ayı Ramazan ile birlikte Kur'an-ı Kerim satışları da arttı. İslam alemi, Ramazan'da ibadetlerini en iyi şekilde değerlendiriyor.

Camilerde, evlerde yapılan hatimler ve mukabeleler ile Kur'an ayı Ramazan'ın manevi iklimine yolculuk yapılıyor. Bir yayın evinin çocuklara yönelik çıkardığı Kur'an-ı Kerim'ler ise büyük ilgi görüyor. Daha çok kırmızı ve yeşil ciltlerde basılan Kur'an-ı Kerim, erkek çocuklar için mavi, kız çocuklar için de pembe renkte yayınlandı. 

Hayrat Neşriyat tarafından Ramazan öncesinde basımı yapılan 'Benim Kur'anım' bir ay içinde üçüncü baskısına ulaştı. İlk baskısında 10 bin, ikinci baskısında da 25 bin adet basılan çocuklara yönelik Kur'an-ı Kerim'in iç sayfaları da pembe ve mavi renklerden oluşuyor. Her sayfanının köşesi ise çiçeklerle süslenmiş. Yayınevi yetkilileri, ailelerin çocukları için Benim Kur'an'ıma ilgi gösterdiğini belirtirken, çocukların da rahatlıkla Kur'an-ı Kerim'i okuyabileceği şekilde baskısının yapıldığını ve özel tezhiplerle süslendiğini söyledi. Benim Kur'anımı alanlardan Ahmet Sever, "Çok farklı bir baskı olmuş. Hemen dikkatimi çekti. Benim de bir kız ve erkek çocuğum var. Onların da ilgisini çekti. Hemen aldım." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.