Küçük Abdülkadir'in hayatı karardı

Küçük Abdülkadir'in hayatı karardı
Diyarbakırlı Abdulkadir Naşal, 3 yıl öncesine kadar ailesinin sevinç kaynağıydı. Yoksul ailesi, onun sayesinde bütün kederlerini unutup, hayata tutunabiliyordu. Şu anda 10 yaşında olan Abdulkadir Naşal'ı, 7 yaşına geldiğinde sol gözünün yanında bulunan kü

Abdulkadir, maddi imkânsızlıklar nedeniyle ikinci kez ameliyat edilmeyince, ur kansere dönüştü ve bütün vücudunu kapladı. Ur nedeniyle 3 kez bağırsak kanaması ve epilepsi olan ölüm döşeğindeki küçük Aldulkadir, bakanlığın kendisine sahip çıkmasını bekliyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde ikamet eden Naşal ailesi zor günler geçiriyor. İşsiz baba, astım hastası bir annenin çocuğu olan Abdulkadir, tedavi olmazsa hayatını kaybedecek. Doktorlar çocuğun Ankara'ya götürülmesini istiyor ancak bir yıldır kirasını ödeyemeyen, epilepsi nöbeti geçirdiği zaman oğlunu hastaneye götürecek yol parasını bile bulamayan aile, kara kara düşünüyor. Abdulkadir'in babası İmran Naşal, 4 yıl öncesine kadar ağır vasıta ehliyeti sayesinde çalıştığını belirterek, "Çocuğumun hastalığıyla ilgilenirken işsiz kaldım. Hiçbir gelirim yok. Oğlum gözümün önünde günden güne eriyor." diye konuştu.

Anne Necla Naşal ise küçük bir ben ameliyatının oğlunun hayatını kararttığını belirterek, çocuğunun ağrılarından dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Durumunun her geçen gün kötüleştiğini anlatan anne Naşal, "Kafası sürekli morarıyor. Sadece yarım bardak süt içebiliyor. Elleri titriyor. Doktorlar Ankara'da tedavi olması gerektiğini söylüyor. 1,5 yıldır bu yatakta ölümü bekliyor. Elimiz kolumuz bağlı." diye konuştu.

Bu arada Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Müdürü Halit Ün, Naşal ailesini ziyaret etti. Ailenin evinde bir tane kuru soğan ve patates olmadığını belirten Ün, "Aileye erzak yardımında bulunduk. Dolap getirdik ama çare değil. Çocuğun tedavi olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın ölümü bekleyen küçük Abdulkadir'i görmesini istiyoruz." diye konuştu.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.