Hıristiyan misyoner nasıl Müslüman oldu?

Hıristiyan misyoner nasıl Müslüman oldu?
O bir zamanlar Hıristiyanlığı yaymak için çaba gösteren bir misyonerdi. Şimdi ise başörtüsü takan ve İslam’a hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan bir Müslüman.

HABERVAKTİM ÖZEL-

Gazeteci-Adem Özköse’nin önceki hafta çıkan ve büyük ilgi gören “Cennete Otostop” isimli kitabında son derece ilginç İslam’a giriş hikayeleri yer alıyor. Tıpkı bir zamanlar Hıristiyan bir misyonerken daha sonra Müslüman olan Malezyalı Maysara Guslin’in hikayesi gibi. Müslüman olmadan önce Covita ismini kullanan eski misyoner, şu an Malezya’nın Klantan bölgesindeki İslam ve Davet Okulu’nda öğrencilere dersler veriyor. Eski misyoner “Cennete Otostop”ta Müslüman olmadan önceki hayatıyla ilgili şunları söylüyor:

“Lise yıllarımda kilisedeki ayinleri aksatmayan ve Hıristiyanlığın yayılması için yoğun bir şekilde çaba gösteren Katolik bir davetçiydim. O dönemler en büyük hayalim, yeryüzünde yaşayan bütün insanların İsa Mesih’e inanıp Hıristiyan olmalarıydı. Fakat, Allah bana merhamet edip hakikati bulmamı sağladı ve 1999 yılında Müslüman oldum.”

SECDE İLE GELEN HİDAYET
Okuduğu bir Kur’an mealiyle İslam’a ilgi duymaya başladığını söyleyen eski misyoner, İslam’a giriş sürecini de şu şekilde anlatıyor: “Müslüman olmaya lise son sınıfta karar verdim. Okulumuzda Müslüman öğrenciler de vardı. Bir gün Müslümanların nasıl ibadet ettiklerini görmek için okulumuzun mescidini ziyaret ettim ve mescidin bayanlar bölümüne girip bir köşeye oturdum. Namaz kılanların başlarını yere koyup Allah’a secde etmeleri beni çok etkiledi ve içimde yoğun bir şekilde Allah’a secde etme duygusu oluştu. Okulun mescidinden ayrılıp eve gittim ve odama girip secde etmeye başladım. Dakikalarca ağlayarak Allah’a secde ettim ve o an Müslüman olmaya karar verdim.”

İŞTE ESKİ BİR MİSYONERİN İTİRAFLARI
Kitapta bir zamanlar kilisenin kontrolünde yaptıkları misyonerlik çalışmalarıyla ilgili de ayrıntılı bilgiler veren Maysara Guslin şunları söylüyor: “Misyonerlik çalışmalarımızı bazı papazların kontrolünde yürütüyorduk. Hıristiyan yapmaya karar verdiğimiz öğrencilerle ilk etapta arkadaşlık kurup, onların bize sonsuz bir güven duymalarını sağlıyorduk. Daha sonra da bu öğrencilerin İncil ve kiliseyle tanışmalarına aracı oluyorduk. Bu aşamadan sonra ise devreye kilisedeki papazlar giriyor ve Hıristiyan olmaya aday olan öğrencilerle tek tek ilgilenmeye başlıyorlardı. Bu sürecin sonunda öğrencilerin bir kısmı eski dinlerini terk edip Hıristiyan oluyordu.”



HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.