Oğuzhan 4 gündür konuşmuyor!

Oğuzhan 4 gündür konuşmuyor!
Mersin'de diş tedavisi için götürüldüğü özel bir ağız ve diş sağlığı merkezinde genel anestezi ile uyutulduktan 14 gün sonra uyandırılabilen 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas'ın. aradan 4 gün geçmesine rağmen hala konuşamaması ve çevresini tanımaması ailesini end

Çocuklarının oksijensiz kaldığını iddia eden ailenin en büyük korkusu beyinde oluşabilecek hasar sonrası çocuklarının konuşma yeteneğini tamamen kaybetmiş olması. Çocukları için internetteki sosyal paylaşım sitesi facebook'ta sayfa açan aile, Oğuzhan'ın eski görüntülerini burada sevenleri ile paylaşıyor. Mersin'de özel bir şirkette çalışan Bayram ve Ülker Sivas çifti, otizm hastası 5 yaşındaki çocukları Oğuzhan'ı 13 Eylül'de diş tedavisini yaptırabilmek için özel bir ağız ve diş sağlığı merkezine götürdü. Burada genel anestezi uygulanan Oğuzhan Sivas'ın uyandırılamaması üzerine, önce başka bir özel hastaneye, oradan da Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 2 hafta tedavi gören Oğuzhan Pazartesi günü kendine geldi ve yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı. Uyandırılması ve çevresine gülücükler saçması ailesini sevindirirken 4 gün geçmesine rağmen ailesini tanımaması ve konuşamaması endişelere neden oldu.

Baba Bayram Sivas, oğlunun uyandırıldıktan sonra geçen süreçte şu anda konuşma yeteneğini kaybederken bilinci açık olmasına rağmen kendilerini tanımadığını ifade etti. Sivas, "Oğlum farkındalığı tamamen kaybolmuş kasılmaları devam eder bir şekilde çocuk pediatri servisinde yatmaktadır. Bu konu ile ilgili görüştüğümüz doktorlarımız sürecin uzun sürebileceğini, beyinde oksijensiz kalmaya bağlı hasarlar oluşma ihtimalinin fazla olduğu yönünde bilgiler veriyor." diye konuştu.

Oğuzhan'ın otizm hastalığı nedeniyle daha önce de konuşamadığı şeklinde dedikodular duyduklarını ifade eden Sivas, "Bunlar tamamen aslı olmayan bilgiler. Çünkü 3 yıl önce rehabilitasyon merkezinde eğitim gördü. Anaokulunda normal çocuklarla birlikte eğitimini tamamladı. Bu görüntüleri göstermek için Facebook'ta 'Küçük Melek Oğuzhan Sivas' adı altında sayfa açtık. Burada normal yaşamındaki görüntüleri paylaştık dileyen görebilir." dedi.

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdal Doruk ise çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiğini, yaklaşık bir haftadır tedavisinin sürdüğünü söyledi. Oğuzhan'ın durumunun her geçen gün iyiye gittiğini ifade eden Doruk şöyle devam etti: "Daha önce otizm rahatsızlığı geçiren Oğuzhan'ın iyiye gittiği yönünde bazı gelişmeler kaydediliyor ama yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kısa süre sonra koşup oynamaya başlayabileceğini söylemek doğru olmaz. Fakat 2-3 haftada diş tedavisi olmadan önceki durumuna kavuşacağını tahmin ediyoruz."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.