Belçika'da araştırdı, Fethiye'de Müslüman oldu

Belçika'da araştırdı, Fethiye'de Müslüman oldu
Belçika'da İslamı araştıran Van De Putte Raymond, tatile girdiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde Müslüman oldu. Müslümanlığa karşı yoğun bir ilgi duyduğunu belirten Van De Putte Raymond ismini de Mustafa olarak değiştirdi.

Belçika'da İslam dini üzerine bir araştırma yapan Van De Putte Raymond, araştırmaları ışığında tatilini de Türkiye'de yapma kararı aldı. 15 gün önce Fethiye'ye tatile gelen Belçika vatandaşı Raymond, araştırmalarını burada da sürdürdü. Müslümanlarla yakın temasa geçen Raymond, aldığı olumlu izlenimler sonrasında Müslüman olmaya karar verdi. Fethiye Müftülüğü'ne gelerek İslam dinine geçmek istediğini ifade eden Belçika vatandaşı Van de Putte Raymond için müftülükte bir tören düzenlendi. Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından İslam dininin temel prensipleri hakkında bilgilendirilen Raymond, ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. 

İslamiyet hakkında çok şey duyduğunu Müslüman bir ülkede tatil yaparak bunu en iyi şekilde yaşadığını belirten Van De Putte Raymond, İslam dinine geçtiği için mutlu olduğunu belirtti. Müslümanların yaşantısının kendisini çok etkilediğini kaydeden Raymon, şehadet getirdikten sonra Mustafa ismini aldı. İhtida töreninin ardından Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Mustafa'ya ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.