Kitap okuyana altın

Kitap okuyana altın
Daha önce kitap toplama ve okutma faaliyetleri ile adını duyuran Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Harmanlı Köyü İlköğretim Okulu kütüphanesinin kapılarını köylülere açtı.

Köylülerin okumalarını teşvik etmek için kitap okuyanlara altın ödülü taahhüdünde bulundu.

Kitap okumayı özendirmek ve eğitimin önemine dikkat çekmek için birçok slogan ile faaliyetlerini sürdüren Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Harmanlı Köyü İlköğretim Okulu'nun son sloganı ise 'kitabımı okuyorum, altınımı alıyorum' kampanyası oldu. Eğitimi sadece okul çağındaki öğrencilerle sınırlamamak gerektiğine inanan okul idarecileri,bilgisayarlaboratuarını ve kütüphanesinin kapısını köylülere açtı. Kütüphanede kitap okuma şansı bulan köylüler istediği takdirde kitapları ödünç alabiliyor. Kitapları okuduktan sonra isteyen köylüler okulda kurulan bir kurulun sınavından geçmesi durumunda altın ile ödüllendirilecek.

Daha önce kitap okuma ve okuma alışkanlığı kazandırma noktasında birçok çalışma yaptığını belirten Harman köyü İlköğretim Okulu Müdürü Harun Doğan, kampanyalarının köylerinde ve çevre köylerde oldukça etkili olduğunu söyledi. Eğitimde yıllarca ihmal edilmiş, geri kalmış köylülerin eğitim seviyelerini yükseltmek ve geleceğe daha parlak bakmalarını sağlamak amacıyla birçok çalışma yaptıklarını ve çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Okul Müdürü Harun Doğan, "Bu yıl okul kütüphanemizi ve bilgisayarlarımızı köy halkının hizmetine açmak istiyoruz.

Eğitimden geri kalmış köy halkının eğitime bakış açısını değiştirmek, onları daha aydınlık geleceğe götürebilmek için bu yıl 1 Ekim İtibariyle 'Kitabımı Okuyorum, Altınımı Alıyorum' adı altında kitap okuma kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Okul kütüphanemiz pazartesi günleri köy halkının hizmetine sunulacaktır. Kütüphanemizde bulunan bilgisayarlarda köy halkının kullanımına açılacaktır. Halkımız pazartesi günleri okulumuza gelerek kütüphanede kitap okuyarak bilgi dağarcığını genişletecek, bilgisayar kullanmayı öğrenerek de çağa ayak uyduracak düzeye erişecektir. İstediği halinde kütüphanemizde bulunan kitapları ödünç alarak evine götürebilecek." dedi.

Okuduğu kitabı anlatabilen köylülerin altın ile ödüllendireceğini belirten Müdür Doğan, "Okuduğu kitapları anlatabilecek hale geldiği zaman okulumuzda kurulmuş olan komisyon üyelerine soru cevap şeklinde anlatacak. Ödül törenimiz 31 Aralık Cuma günü gerçekleşecektir. 27 Aralık gününe kadar en çok kitap okuyan, okuduğu kitapları anlatabilen halkımıza altın vereceğiz. 27 Aralık'tan 31 Aralık'a kadar komisyon üyeleri değerlendirmesini yapacaktır. Bu sayede halkımız okula daha yakın hale gelecektir. Çocuklarıyla da daha iyi ilgilenecek düzeye gelecektir." ifadelerini kullandı. "Eğitimden geri kalmış halkımıza bir nebze de olsa ışık olabilirsek ne mutlu bizlere" diyen Doğan, geleceği parlak mutlu yarınlar için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.