"MikroIVF" ile gebelik şansı 3 kat artıyor!

"MikroIVF" ile gebelik şansı 3 kat artıyor!
Kısırlık (infertilite) tedavisinde uygulanan ''MikroIVF'' yöntemi, diğer tekniklere oranla daha az ilaç kullanımı, daha az maliyetle birlikte gebelik şansını 2-3 kat artırıyor.

Yöntem, aynı zamanda yardımcı üreme yöntemlerinden ''tüp bebek'' tekniğinde sıkça karşılaşılan çoğul gebelik riskini de azaltıyor. Diğer yöntemlere göre daha az ilaç kullanıldığı için, yüksek doz ilaç kullanımına bağlı komplikasyonların ortaya çıkma riski de oldukça azalıyor.

Uzmanlar, çiftlerin MikroIVF tedavisine ulaşabilmeleri için özellikle ilk başvurularını kısırlık tedavisinde uzmanlaşmış tüp bebek merkezlerine yapması önerisinde bulunuyor.

Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Tıbbi Direktörü ve Kadın Hastalıkları-Doğum Uzmanı Operatör Dr. Osman Denizhan Özgün, Türkiye'de yılda yaklaşık 70-80 bin çifte aşılama tedavisi uygulandığını ve tüp bebek-mikroenjeksiyon tedavisi öncesinde genellikle ortalama 3 kez hastaya aşılama yapıldığını söyledi.

Özgün, aşılama tedavisinde başarı oranının yüzde 10 civarında olduğuna dikkati çekti. Bunun, günümüz şartlarında oldukça düşük bir gebelik oranı olduğunu ifade eden Özgün, ''Aşılama yerine uygulanabilecek yeni MikroIVF yöntemi ile gebelik başarı oranı 2-3 katına çıkarılabiliyor'' dedi.

Özgün, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'da hem gebelik oranını artırmak hem de maddi açıdan fazla maliyetli olmamasına yönelik yaklaşımlar arasında en dikkat çeken yöntemin MikroIVF olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de binlerce çiftin kısırlık sorunu ile karşı karşıya olduğunu belirten Özgün, söz konusu çiftlerin çok az bir kısmının pahalı bir yöntem olan ''tüp bebek'' tedavisini alamadığını söyledi. Özgün, aşılama tedavilerinin de düşük maliyetli olmasına rağmen, başarı oranlarının istenen düzeyde olmadığı için bu yöntem yerine MikroIVF tedavisinin çok başarılı sonuçlar elde edilen alternatif bir tedavi olarak tercih edildiğini kaydetti.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.