Sobalara dikkat!

Sobalara dikkat!
Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Salih Dursun, havanın soğumasıyla birlikte sobaların yakılmaya başlandığını belirterek, sobadan çıkan atıkların iyice söndürülmeden çöp konteynırına atılmaması gerektiğini söyledi.

Yozgat'ta havanın soğumasıyla birlikte sıkça rastlanan çöp konteynır dibine dökülen soba külleri, hem hava hem de çevre kirliliğine neden oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Temizlik İşleri Müdürü Salih Dursun, 21 mahallesi olan Yozgat'ta söz konusu sorunun bütün mahallelerde karşılaşıldığını kaydetti.

Dursun, "İlimizde hava soğudu, sobalar yanmaya başladı. Bu yıl kış biraz erken yüzünü gösterdi. Vatandaşlarımız bu soba külleri konusunda daha duyarlı olması gerekir. Çünkü sobadan çıkan küller tam anlamıyla sönmediği için çöp tankerlerinin içine değil de dışına dökmek daha kolay geliyor. Genelde ev hanımlarımız soba atıklarını dökmekle meşgul, biz önceki tespitlerimizde hep bayanlara rastlıyoruz. Gerekli ikazlarda bulunuyoruz. Bundan sonra bu gibi durumlarla karşılaştığımız takdirde ikazla kalmayıp gerekli cezai işlem uygulayacağız."

Dursun, kış boyunca sürekli soba küllerinin çöp tankerleri boş olduğu halde dışına dökülmesinin temizlik işçileri için sadece zaman kaybına yol açtığını ancak vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Dursun, "Çocuklarımız açısından son derece tehlikeli. Çünkü çocuklarımız genelde boş kenarlarda oyun oynuyorlar, sönmemiş soba külleri de Allah korusun ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir. Kış yeni başlıyor bu yüzden vatandaşlarımızı şimdiden uyarıyor, bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.