Sarıkayalı hacı adayları hazırlıklarını tamamladı

Sarıkayalı hacı adayları hazırlıklarını tamamladı
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları hazırlıklarını tamamladı. Sarıkaya Müftülüğü tarafından Çarşı Camii'nde öğle namazı sonrası düzenlenen programda hacı adaylarına bilgi verildi.

Sarıkaya Müftüsü Süleyman Eroğlu, ilçede 43 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, "Hacı adaylarımız iki grup halinde gidecek. 18 kişilik hacı kafilemiz 18 Ekim Pazartesi günü, 28 kişilik ikinci kafile ise 28 Ekim'de kutsal topraklara gitmek için hareket edecek." dedi.

Kutsal topraklarda dini duyguların en doruğa çıkarak kalplerin Allah ve Peygamber sevgisiyle dolacağını belirten Eroğlu, "Oraya giden o atmosferi yaşayan Müslüman kardeşlerimiz bu çerçevede sevgi muhabbetini artırarak sabır ve hoşgörüsüyle örnek olmalıdır. İnşallah sağ salim gider gelirsiniz." diye konuştu.

Sarıkaya Müftüsü Süleyman Eroğlu, hacı adaylarına son kontrollerini yaparak hiçbir şeyi son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Eroğlu, 18 kişilik ilk hac kafilesinin pazartesi sabah saat 06.30'da otobüsle Ankara'ya hareket edeceğini, oradan da hava yolu ile kutsal topraklara gideceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.