Bardakoğlu'ndan çok çarpıcı sözler!

Bardakoğlu'ndan çok çarpıcı sözler!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, NTV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. İşte detayları:

Bardakoğlu, şunları söyledi: 

"Başörtüsü dini bin vecibedir, kadınlarımız dini bir vecibenin gereği olarak başlarını örtmektedirler. Pakistan, Yemen dahil algılandı. Başörtüsü, Müslüman kadınlar için dini vecibedir. Müslüman olmanın yegane ön şartı değildir ama dini bir vecibedir. Bizim geleneğimizde örten örtmeyen bir birine saygılı olur. Dini bir vecibeyi yerine getirebiliyorsanız getirirsiniz. 

Artık bu tartışma konusu olmaktan çıkmalıdır.

Başörtüsü konusu, kadınların başlarını açmalarını modernleşmenin bir gereği olarak görülmemeli. Bu son derece sakat bir bakış açısıdır,

Başörtüsü laiklikle karşı karşıya getirilmemelidir. Kadınların başlarını örtmesi laikliğe aykırı dersek en büyük kütülüğü laikliğe yapmış olursunuz. İnları neden zorluyoruz. İç dünyası farklı olacak dışarıdan başka görünecek. Bu anlayışın en büyük zararı Laikliğe olmuştur. Bu bir özgürlük meselesidir ve bu bağlamda ele alınmalı.

Bundan sonrası siyasetçinin işitir. Diyanet kurumunun işi değildir. Diyanet İşleri, bu konuda bir harf eksik etmeden açıklamıştır. Başörtüsünün dini bir vecibe olduğunu defalarca açıkladık. 

Özgürlükler, bir birimize güvenmek ve sosyal barışı temin etmek zorundayız. 

Özgürlükler konusunda, tarihimize bakmak ve batıya bakmak yeter. Almanya'da Müslümanlar toplumun bir parçasıdır dendi. Bizde de özgürlüğün tanınması için özgürlüğü tanıyanın da onun gibi davranması gerekmiyor. İnsanın farklı kimlikleri tanıyabilmesi için o dine girmesi gerekmez. İyi bir insan ötekinin özgürlüğünü tanır. Başörtüsüne özgürlük tanıyabilmeniz için başınızı örtmeniz gerekmez. Müslümanlık bizim parçamızdır dedi ama adam Müslüman değil ki. Adam akıllı bir politika uyguluyor. Örten örtmeyen bir arada yaşıyor. Biz bir birimizin kılık kıyafetini, kimliklerini sorgulayamayız. İsteyen örtsün, isteyen örtmesin. Önemli olan bir baskının olmayışıdır. Toplumsal hayatta özgürlüklerin geliştirilmesidir?

Biz içkinin her şekilde haram ve günah olduğunu söylüyoruz. Ama Türkiye'nin her yerinde içki satılıyor, içiliyor. 

Her yerde başörtüsünün dini vecibe olduğunu söylüyoruz, ama her yerde başını örten de örtmeyen de var. Başörtüsü bizim toplumumuzun bir gerçeğidir. Bunun bir gerçeklik olduğunu kabul etmemiz için başımızı örtmemiz şart değil.

"İMAMLAR" HAKKINDAKİ SÖZLERİ
İmamlar sadece camilerde namaz kılan insanlar olmamalı dedim bazı köşe yazarları bunu bana sormak yerine başka kaynakları kullanarak yazılar yazdılar. Halbu ki imamlar caminin dışındaki hayatla da ilgilenmeli, sorunlara çözüm üretmeli. 

KURBAN KESİLMELİ Mİ?
Kurban ibadetine lütfen engel olmayalım. Nice fakir aileler ver onların rızkına engel olmayalım. Bundan daha büyük yardım olur mu? Vekaletle kurban kampanyası yapmayalım, bu doğru değildir. Kesimsiz kurban olmaz.

ALEVİLERİN TALEPLERİ VE DİN KÜLTÜRÜ DERSLERİ
Din Kültürü dersi de bir kültür dersidir ve bütün dinleri kültürleri kapsamalı. Ama benim kanaatim din derslerinin zorunlu olmasıdır. Çünkü o da Coğrafya gibi, tarih gibi önemlidir ve çağdaşlığın bir gereğidir.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.