'Keşke' dememek için otomobilinizi kışa hazırlayın!

'Keşke' dememek için otomobilinizi kışa hazırlayın!
İşte Otomobilinizin Kış Kullanımına Uygun Hale Getirilmesi İçin Yapılması Gerekenler...

Şayet ılıman iklime sahip bir şehirde yaşamıyorsanız veya ılıman iklimde yaşayıp Türkiye’nin farklı bölgelerine aracınızla seyahat ediyorsanız, eziyetli zamanlar yaşamamak, istenmeyen bir kazaya karışmamak veya şimdi yapacağınız masrafların çok ötesinde bir masrafa girmemek için aracınızı ve kendinizi kışa hazırlamanızın tam zamanıdır.

İşte gerçekte herkes tarafından bilinen ancak her sene keşke şunu zamanında yapsaydım veya yaptırsaydım dedirten ünlü hazırlık listesi:

Soğutma sistemi
Antifreeze seviyesini ölçtürün. Soğutma sistemini tamamen boşaltıp şehrinize uygun antifreeze ve su karışımını ekleyin. Aynı zamanda metal aksamları korozyona ve pasa karşı koruyorsunuz.

Motor Yağı
Motorunuzdaki yağ, motorunuzun sıcak veya soğukta çalışmasına göre değişir. Çünkü motorunuzun sıcaklığı dış ortam sıcaklığına göre değişir.

Dolayısı ile kışları özellikle donma sıcaklığının altında daha daha az viskoziteye sahip motor yağı tercih edilmelidir.

Silecekler ve camsuyu
Sileceklerin kollarını ve lastiklerini kontrol edin gerekirse değiştirin. Su deponuzu uygun bir cam silecek sıvısı ile doldurunuz. Sadece su koyarsanız donar ve gideceğiniz yere ulaştığınızda ancak camlara su püskürtebilirsiniz.

Kapı Kilitleri
Tüm kapı kilitlerindeki donmanın önüne geçmek için iyi kalitedeki su itici sprey ürünler kullanabilirsiniz. Veya donma oluştuğunda sıcak su aramalısınız.

Akü
Akü bağlantılarını temizleyin ve suyunu tamamlayın. Akünüzden emin değilseniz bir yük testi yaptırarak şarj tutup tutmadığını kontrol ettirin. Akünüz 4 yılı doldurmuşsa değiştirin. Özellikle LPG li araçlarda akünün ateşlemeyi sağlayacak kadar güçlü olması gerekir.

Lastikler
Lastik dişlerinin yeterli olduğunu,lastiğin üretim tarihini ve yanaklarda çatlak olup olmadığını kontrol edin.Lastiğinizden emin değilseniz bir lastikciden görüş alın.

Lastik basınclarınızı aracınıza uygun bir basınçta tutun. Sıcaklık düştükce hava büzüldüğünden lastik de iner.

Yedek Lastik
Yedek lastikleri kimse pek umursama ama can simitleridir. Bu nedenle yedek lastik hava basınçlarını kontrol edip yeterli basıncta tutun.

Bagajınızda lastik değiştirmede kullanılacak kriko ve bijon anahtarının olduğundan ve çalıştığından emin olun.

Elektriksel
Farlar, Isıtıcı ve buz çözücü reziztansların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Yakıt Deposu
Deponuzdaki yakıtın cinsi ne olursa olsun dolu tutmaya gayret edin. Tankda ve yakıt dağıtım borularında oluşabilecek nem soğuk havalarda buzlanacak ve aracınızın çalışmasını engelleyecektir.

Fren Sistemi
Aylardır fren sisteminiz kontrol edilmemişse kontrol ettirmenizde fayda var.

Acil Kiti
Bagajınızda her zaman için eldiven, buz kazıyıcı, fener, cam suyu ve gece görünmenizi sağlayacak reflektif kışlık kaban bulundurmaya çalışın.

Ağır Bakımlar
Genellikle 20.000 ve katlarında yapılan ağır bakım programını yaptırmamışsanız yaptırın.

724odeal.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.