Kur'an konferansına yoğun ilgi

Kur'an konferansına yoğun ilgi
Adana'nın Kozan ilçesinde Anadolu Gençlik Dergisi temsilciliği tarafından düzenlenen Kur'an ile diriliş konferansı büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Tarihçi Yazar Abdullah Yıldız, "Birileri Kur'an-ı Kerim ile aramıza mesafe koymak istiyor buna kesinlikle izin vermeyin." dedi.

Kur'an-ı Kerim okunan program Anadolu Gençlik Dergisi Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez'in selamlama konuşmasıyla başladı.

Daha sonra söz alan Tarihçi Yazar Abdullah Yıldız, hayatın bir koşturmaca olduğunu belirterek, bu koşturmacanın da sadece Allah yolunda yapılması gerektiğini söyledi.

Yıldız, "Cenab-ı Allah insanoğluna Peygamber Efendimiz (sav) aracılığı ile Kur'an-ı Kerim gönderdi. Kur'an ahiret hayatı hakkında bizleri bilgilendirmiştir. Mekke'de bulunan Safa tepesi Müslümanlar için oldukça önemlidir. Çünkü o tepede Peygamber Efendimiz (sav) müminleri namaz kılmaları ve Kur'an'da belirtilen Allah'ın emir ve yasaklarına uymaları konusunda bilgilendirmiştir." dedi.

Cenab-ı Allah'ın insanları akşamları öldürdüğünü sabahları ise yeniden dirilttiğini anlatan Yıldız, "Ancak bir gün öyle bir uykuya dalacağız ki hiç uyanmamak üzere. İşte o gün, Cenab-ı Allah'ın bizlere göndermiş olduğu Kuran'da belirtilen emir ve yasaklara uyup uymadığımız konusunda hesaba çekileceğiz. Hayat bir koşturmacadır ve bizler bu koşturmaca içerisinde Allah yolunda koşturmalıyız. İnsanoğlu olarak kıyamet gününe değil o güne azık hazırlamalıyız. Azıklarımız da amellerimizdir. Amellerimizde sevaptır. Kıyamet günü insanoğlunun bütün eksik, yanlış ve doğruları ortaya bir bir dökülecektir. Ahiret hayatında asıl iflas eden kişi, dünya hayatında iyilikleri yavaş yavaş azalan kişilerdir." diye konuştu.

Yıldız, "Başımıza ne geldiyse hep Kuran'dan uzaklaşmamızdan geldi. Birileri Müslümanlar ile Kur'an-ı Kerim arasına mesafe koymak istiyor. Ancak biz buna izin vermemeliyiz. Gelecek nesillerimizin daha iyi yetişmesini ve onların Kur'an-a yakın olmalarını sağlamalıyız. Bu konuda bizlere de büyük görevler düşüyor. Öncelikle Cenab-ı Allah'a karşı olan görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirelim." ifadesini kullandı.

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Arık tarafından Tarihçi Yazar Abdullah Yıldız'a çiçek takdim edildi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Arık, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Ak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Süleyman Şenoğul, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Şube Başkanı Yusuf Kaplan, Anadolu Gençlik Dergisi Temsilcisi Ahmet Sönmez ve davetiler katıldı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.