Kahvede çalışmak hayatını değiştirdi!

Kahvede çalışmak hayatını değiştirdi!
Kollama dizisinde canlandırdığı 'Yiğit Komiser' rolüyle adından sözettiren Orhan Bıyıklı, eğitim hayatının 14 yıllık döneminde kahvehanede çalışmasının oyunculuk kariyerine artı puan kazandırdığını söyledi.

Tiyatro ile ilkokul döneminde tanıştığını ifade eden Bıyıklı, oyunculuk kariyerinin ilk taşlarını o yıllarda döşemeye başladığını söyledi. Bıyıklı, "Tiyatroya ilkokul döneminde başladım. Daha sonra lise yıllarında tiyatro ile ilgili birçok çalışma yaptım. Halk eğitimde dersler almış. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı'na girdim. Tek şansım vardı, onu da iyi değerlendirdim ve bu yıllara geldim." diye konuştu.

Üniversite yıllarında ekonomik olarak büyük çalkantılar yaşadığını kaydeden Bıyıklı, harçlığını çıkarmak için hafta sonları Kandıra Sapağı'nda bulunan kahvehaneye gelerek çalıştığını belirtti. Yiğit Komiser, "Ekonomik olarak çalkantılı bir hayatım oldu. Üniversite yıllarında Kandıra Sapağı'nda bulunan kahvehanede çalıştım. Zaten ilkokul 4'te kendimi elimde çay tepsisi ile buldum. Garsonluk yaptım." dedi.

Kahvehanede çalışmasının kendisini yıldırmadığını söyleyen Bıyıklı, kahvehanede çalışmanın gelecek hayatı adına artı kattığını dile getirdi.

"Hayatta her şey kader" diyen Bıyıklı, "Hayata kahvecilikle başlamam oyunculuk hayatım için bir artı oldu. Kahvehanede birçok tiple karşılaşıyorsunuz. Onları yakından inceleme fırsatınız oluyor. Sarhoşundan tutun imamına, zengininden fakirine kadar her insan portresi ile beraber oldum. Bu sayede sinemada karakterleri canlandırmak daha kolay oldu. Bu bana avantaj olarak geri döndü." ifadelerini kullandı.

Oyunculuk mesleğinin çok yorucu bir iş olduğunu ifade eden Bıyıklı, hayatın birçok alanında fedakârlık yapmak zorunda kaldığını söyledi.

"Bu iş yapılası bir meslek değil. Sanat bir iş değil. Çok ciddi fedakârlık gerektiriyor." ifadesini kullanan diyen Bıyıklı, "1,5 yaşında kızım var, kızım beni tanımadan büyüyor. Günde 15-16 saat çalışıyorum ve ailemden uzak kalıyorum. Bu yüzden yapılası bir meslek değil ama ne yapalım, bu işin içine girdik bir kere." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.