'Hayatın her anında Kur'an olmalı'

'Hayatın her anında Kur'an olmalı'
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, insanın hayatının her anında Kur'an-ı Kerim'in olması gerektiğini söyledi.

Van Erciş Müftülüğü'nün kapalı spor salonunda düzenlediği 'Kur'an ve İnsan' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ağırman, insanlarının hayatının her anında Kur'an olması, evde, işyerinde her gün Kur'an okunması gerektiğini dile getirdi. Kur'an'ın hayatın her anında ışık tuttuğunun altını çizen Ağırman, Kur'an'ın şifa, rahmet ve huzur olduğunu belirtti.

İnsanların Kur'an'a karşı 3 görevi olduğunu ifade eden Ağırman, "Birincisi onu okumaktır. Kur'an okumak sünnettir. Kur'an okunduğu eve bereket katar. İnsan Kur'an okuyarak vaktini en iyi şekilde değerlendirir. Çok Kur'an okuyan insan balık gibidir. Kur'an okumasını bilmeyen insan da sudan çıkan balık gibidir. Çırpınır durur." ifadesini kullandı.

İnsanın Kur'an'a karşı ikinci görevinin ise dinlemek olduğunu dile getiren Ağırman, "Kur'an dinlemek farzdır. Şu an günümüz dünyasında CD'lerde, kasetlerde, camilerde dinleme şansımız çok fazla." diye konuştu.

Kur'an'a karşı üçüncü görevin rahmet olduğunu anlamak olduğunu dile getiren Mustafa Armağan, şunları söyledi: "Örnek olarak yağmur hem kayaya hem toprağa yağıyor. Kaya yağmurdan ne anlıyor sadece ıslanıyor, ama toprak yağmurdan sonra bitki, ot, meyve vererek bereketleniyor ve rahmet olarak insanoğluna fayda getiriyor. Kur'an okuyan ve anlayan insan toprak, okumayan ise kaya gibidir. Kur'an dinimizin kitabıdır, hayatımızın kitabıdır, her şeyi bize anlatan odur. Gelmiş ve gelecek her şey onun içindedir. Kur'an okuyana her şey vardır, okumayana hiçbir şey yoktur."

cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.