Bayram, bir tek onları güldürmedi

Bayram, bir tek onları güldürmedi
Hemen her bayram büyük bir üzüntü yaşayan şehit yakınları, Kurban Bayramı'nda da önce evlatlarını ziyaret etti. Ayyıldızlı bayraklarla donatılan şehitlikleri dolduran şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Bayramın birinci günü kurbanlıkları ile meşgul ol

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da Pınarbaşı Şehitliği'nde de bayram öncesi büyük bir hüzün vardı. Bayram arifesinde şehitliğe gelerek oğullarının mezarını ziyaret eden anne -babalar, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit yakınları, yanlarına getirdikleri çiçekler ve karanfillerle şehit mezarlarını süsledi. Evlatlarının mezar taşlarını elleriyle temizleyip sulayan şehit yakınlarına, ailesinde şehit olmamasına rağmen vatan için canını feda eden yiğitlere dua etmek için gelenler eşlik etti.

Şehit Kamil Baltacı'nın babası Ahmet Baltacı, her bayram eşiyle birlikte gelerek evladı için dua ettiklerini söyledi. Bayramlarda büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten baba Baltacı, "Neler hissetmiyorum ki, evlat acısı kadar büyük bir acı ben görmedim. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Kaderimiz böyleymiş. Her zaman geliyoruz buraya, dua ediyoruz." dedi.

Şehit Hakkı Tumba'nın amcası Hamza Tumba, her bayram geldiği şehitlikte büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Toraman Tay'in eşi Elfide Tay ise yaşadığı hüznü anlatacak kelime bulamadığını kaydetti. Tay duygularını şöyle dile getirdi: "Kelimelerle anlatılacak gibi bir olay değil hissettiklerimiz. 12 senedir geliyoruz buralara. Yaşadığımız üzüntü çok büyük."

Ailesinde şehit olmamasına rağmen, her bayram şehitliği ziyarete geldiklerini söyleyen Ahmet ve Tulay Güner çifti de şehitliklerin yeterince ilgi görmemesinden yakındı. Ahmet Güner, vatanı için canını veren gençlerin ruhuna bir fatiha her Türk gencinin okuması gerektiğini dile getirdi.

Tulay Güner da şöyle konuştu: "Duygularımız ifade edilemez. Aklıma bir şey gelmiyor. Kahraman evlatlarımıza ne yapsak azdır. Gelip bir dua okumuşuz çok mu? Daha fazla ilgiyi hak ediyorlar. Bence yeterince ilgi görmüyorlar bile. Özellikle böyle günlerde bu şehitlerin dolup taşması gerekiyor."

Pınarbaşı Kent Mezarlığı'nı ziyaret eden Fuat Akan da mezarlıkta ölümü hissettiğini belirterek, "Biz de bir gün toprak olacağımızı düşünüyoruz. Sonuçta dönüşümüz burası." diye konuştu.

Ankara'da oturmasına rağmen arkadaşlarının mezarını ziyaret etmek için her bayram Bursa'ya geldiğini ifade eden Halil Tayfun da çok duygulandığını kaydetti.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.