Kurban fakirlerin yüzünü güldürdü

Kurban fakirlerin yüzünü güldürdü
Kurban Bayramı'nda binlerce gönüllü kestikleri kurbanlarını ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. 

Bursalı binlerce hayırseverin kurbanı da Pakistan'dan Uganda'ya Kırgızistan'dan Cezayir'e, Bosna'ya kadar onlarca 20'ye yakın ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Kafileler halinde bu ülkelere giden hayırsever Bursalılar büyük bir yardımlaşma örneği sergiledi. Gittikleri ülkelerde fakir ailelere et ikram eden gönüllüler, beraberlerinde götürdükleri gıda ve tekstil ürünlerini de ailelere ulaştırdı. Kimse Yok mu Derneği öncülüğünde Diyarbakır ve Batman'da da kurban kesip ihtiyaç sahiplerine dağıtan hayırseverler Bursa'da kenar mahallelerde yaşayanları da unutmadı. Kesilen kurbanlar önceden adresleri belirlenen ailelere tek tek elden teslim edildi.

Bayram süresinde kurban kesimleri esnasında istenmeyen görüntülerin yaşanmaması için belediyelerin yaptığı çalışmalara vatandaşlarda destek verdi. Vatandaşların büyük çoğunluğu belediyelerce tahsis edilen kesim yerlerinde hayvanlarını kesti. Yıldırım Belediyesi'nin Bursa Kasaplar Odası işbirliği ile gerçekleştirdiği Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca ruhsatlı İsabey Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, modern görüntüsü ile büyük ilgi gördü. Büyükbaş hayvanların 2 dakikada kesilebildiği tesis benzerlerine de örnek olabilecek nitelikte. Kurbanlarını evlerinin bahçesinde kesenlerde temizliğe dikkat ederek çevrenin kirlenmesini engelledi.

BAYRAM HAVASI SÜRMELİ

Öte yandan Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, bayramlarda zirveye çıkan hoşgörü ve yardımlaşmanın yılın öteki aylarına da yansıması gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda yıllardır ete hasret kalan insanların unutulmamasının sevindirici olduğunu belirten Müftü Gündüz, "İnsanlarımız arasındaki hoşgörü ve yardımlaşma duygusu yılın öteki aylarına da yansımalı." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.