Kurbanlarınızla Afrika'da bayram yaşandı!

Kurbanlarınızla Afrika'da bayram yaşandı!
Kurban kesimi organizasyonu için geçtiğimiz Cumartesi günü Afrika'ya giden İstanbul Uluslar arası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği(IBS) heyeti, kurban kesimlerini tamamlayıp yurda döndü. IBS’nin Etiyopya, Endonezya ve Moğolistan'da yapılan kurban or

Bu sene kurban kesimlerini büyük ölçüde Afrika'nın en yoksul ülkelerinden olan ve Müslüman'ların ilk hicret diyarı Habeşistan'da bu günkü ismiyle Etiyopya'da gerçekleştiren dernek, hayırseverlerin kurban vekaletlerini tam manasıyla yerine getirerek, 2010 kurban bayramı heyecanını yoksul Afrikalılara yaşatmış oldu.

Hayırseverlerin vekalet verdiği kurbanlarla, binlerce Afrikalı yetim ve yoksul aile sevindirildi. Dernek görevlilerinin bizzat gerçekleştirdiği kurban kesim ve dağıtım organizasyonu sayesinde Etiyopya, Endonezya, Moğolistan gibi ülkelerde bayram sevinci tam manasıyla yaşanmış oldu.

Dernek yetkilileri verdikleri kurban vekaletleri ile yoksul ülkelerdeki muhtaçları sevindiren hayırseverlere teşekkür etti. Afrika'da yetim yardımları, su kuyuları, katarakt ameliyatları, erzak yardımları gibi faaliyetlerini yıl boyunca devam ettiğini belirten dernek yetkilileri, "Bu güzel hizmetlerde de hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz" dediler.

IBS ayrıca yıl boyunca adak, akika ve şükür kurbanlarının kesim ve dağıtımlarını Etiyopya'da sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.