Havalimanında hacı karşılama yoğunluğu

Havalimanında hacı karşılama yoğunluğu
Atatürk Havalimanı'nda kutsal topraklardan dönen hacılar ile karşılamaya gelen yakınlarının buluşması aşığı yoğunluğu da beraberinde getirdi.

Hac vazifelerini yapan vatandaşların Suudi Arabistan'dan dönüşleri Türk Hava yolları (THY) ve Saudia Havayolları'na ait uçaklarla gecikmeli de olsa sürüyor. Bugün uçakla saat 12.00 sıralarında Cidde'den İstanbul'a gelen İzmitli 370 kadar hacı ile karşılayıcıları dış hatlar geliş katını hareketlendirdi.

Pasaport noktasından geçen ve eşyalarını alan hacılar, çıkış kapısında bekleyen yakınları ile buluşmanın heyecanını yaşadı. Terminal görevlileri karşılayanları demir bariyerlerin arkasında bekletmek için gayret gösterdi. Terminalden çıkan hacıların bineceği otobüslerin gelmesi gecikince kalabalık terminal dışına taştı. Bu esnada izdiham yaşandı. Hacıların izdihamı diğer yolcu ve dış hat geliş katındaki araç trafiğini de etkiledi.

"GENÇ GİTSİNLER, İHTİYAR İŞİ DEĞİL"

Hacdan dönen İzmitli Ahmet Kurt, kutsal vazifenin çok güzel ve sorunsuz şekilde geçtiğini belirterek, kaldığı 35 günlük sürede üç kez yağmur yağdığını söyledi.

Cemal Yavuz herkesin hacı olmasını temenni edip, "Sağ salim Türkiye'ye geldik" dedi.

İki bastonla yürüyen Binnaz Aygün herkesin biran önce genç olarak hacca gitmesini isteyerek, "İhtiyar işi değil" ikazını yaptı.

Yakınlarının yardımıyla yürüyen Bayram Bayramoğlu, kutsal yolculuğun çok iyi geçtiğini anlattı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.