'Arkadaşlığa verilen önemi arkadaş seçiminde de gösterin'

'Arkadaşlığa verilen önemi arkadaş seçiminde de gösterin'
Gençlere dürüst olmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Arkadaşlık duygusu gençlikte çok önemli bir noktadadır. Arkadaşlığa verilen önem, arkadaş seçiminde de gösterilmelidir." dedi.

Bursa AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, 'Nasıl Genç Olmalıyız'a dair ipuçlarını gençlerle paylaştı. Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde katılımcılara seslenen AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, 'Nasıl Genç Olmalıyız' adlı semineri, gençlik kollarının düzenlemesinin ayrıca önemli olduğuna değindi.

Necip Fazıl Kısakürek'in, gençliğe dair yazdığı bir metinle gençlere seslenen Özen, Kısakürek'in, "Kim var deyince, sağına soluna bakmadan fert fert 'ben varım' cevabını verici, her ferdi; 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' fikrini besleyici bir dava ahlakına kaynak bir gençlik. Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu ise yaptıkları her etkinlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil etmenin sorumluluğu ile hareket ettiklerini belirterek, "Girdiğimiz her ortamda yaşantımıza, ahlakımıza, aile hayatımıza, ticaret hayatımıza ve siyaset hayatımıza dikkat etmeliyiz." dedi.

"PROF. AY'DAN GENÇLİĞİN PÜF NOKTALARI"

Verdiği seminerde, örnekler üzerinden 'nasıl bir genç olunmalı?' sorusuna cevap arayan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın üzerinde durduğu en önemli özellik dürüstlük oldu.

Gençliğin en çok önem verdiği duyguların başında arkadaşlık olduğunu kaydeden Prof. Ay, "Arkadaşlık duygusu, hayatımızın hiçbir döneminde gençlikte olduğu kadar önemli bir noktada olmamıştır. Arkadaşlığa verilen önem, arkadaş seçiminde de gösterilmelidir. Yine gençlik, samimiyet duygusunun inşa edildiği ve kişiliğe katıldığı bir dönemdir." diye konuştu.

Kıskançlık duygusunun oluşmasına fırsat verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Egolarımız ve nefsimiz yine bu dönemde kişiliğimizde yer edinmektedir. Ego, en kötü davranışı güzel, en zor işi kolay görmemize neden olur." şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.