''Namaz kılmamanın mazereti olmaz''

''Namaz kılmamanın mazereti olmaz''
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde "Aile ve Namaz" konulu konferansta konuşan gazeteci yazar Cemil Tokpınar, namaz kılmamak için bir mazeretin olmadığını belirterek "Namaz savaşta da olsa terk edilmez" dedi.

Sadakat Kültür Eğitim Derneği ve Nur Pastaneleri'nin sponsorluğunda düzenlenen programa Korkuteli halkı büyük ilgi gösterdi. Korkuteli Papir Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılan konuşmacı gazeteci yazar Cemil Tokpınar, namaz kılmamanın mazeretinin olamayacağını ifade etti ve ekledi: "Namaz savaşta da olsa terk edilmez.

Peygamberimizi (SAS) ve sahabe efendilerimizi seviyorsak, onlara komşu olmak istiyorsak onların yaşadığı gibi yaşamalıyız. Ülkemizde yapılan anketler sonucu, halkın yüzde 70'inin beş vakit namaz kılmadığının yüzde otuzunun ise namazlarını huşu içinde kılmadığını belirten Tokpınar, "Günde kırk kere okuduğumuz Fatiha Suresi'nin anlamını bilmiyoruz. Namaz müminin miracı ve insanın, kendisini yaratan rabbine kulluğunun bir gereğidir."

Namazsız bir imanın sağlam olamayacağını ve namazın kulun aciz ve biçare olduğunu, günde beş defa haykırması olduğunu kaydeden Tokpınar, Peygamberimizin (SAS) savaşlarda bile cemaatle namaz kıldığını hatırlatarak, Hastayım, vaktim yok, işlerim çok sıkışık gibi bahanelerle namaz terk edilmez. Namaz dinin direğidir; namaz kılmayan dininin direğini yıkmış olur. Savaşların en kritik anında Allah Resulü (SAS) ve sahabe efendilerimiz namazı terk etmemişlerdir." şeklinde konuştu.

Konferans bitiminde gazeteci yazar Cemil Tokpınar, okurları ile buluşarak, Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?, Ömür Boyu Aşk 1-2, Peygamberimizin Diliyle Gençlik, Gençlik ve Aşk, Namaz Kahramanları, Risale-i Nur'u Okuma ve Anlama Teknikleri isimli kitaplarını imzaladı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.