Peygamberimize En Güzel Hediye

Peygamberimize En Güzel Hediye
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anlamlı bir etkinlikle sevgililer sevgilisi anıldı...

Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde yüzlerce kişiyi bir araya getiren “Gül Kokulu Sevgili” adlı Mevlid Kandili programına, konuşmacı olarak Münib Engin Noyan, Naat Okumalarıyla Prof. Dr. Nurullah Genç ve seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle Taner Yüncüoğlu katıldı.

Peygamberimize En güzel doğum günü hediyesi
Farklı yorum ve anlatımıyla Mevlid Özel Programına katılan Münip Engin Noyan, yaptığı konuşmada, bu önemli gecenin sevinç ve mutluluk içerisinde geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Engin Noyan, hayatımızın her aşamasında Peygamber efendimizin davranışlarından örnek almamızın yaşantımızda sağlayacağı olumlu etkilere vurgu yaparken Kuran-ı Kerimi iyi anlamak gerektiğini belirtti.
Noyan konuşmasında, yaşadığımız çağın insanların zihninde karışıklığa neden olduğunu ve bunun sonucu olarak da en sevdiğimiz insanları dahi bilmeden kırdığımızı belirterek şunları söyledi:
“Çağın getirmiş olduğu karmaşa cahiliye döneminde olduğu gibi insanların karmaşa içinde yaşamasına neden oluyor. Bu karmaşa ise kişilerin birbirini kırmasına yol açıyor. Bu güzel gecede Peygamber efendimize verilecek en güzel hediye eşlerin birbirinin elini öperek helallik almasıdır. Böylece fark etmeden yaptığımız hataları telafi etmiş oluruz.”



Gözyaşlarını tutamadılar
Prof. Dr. Nurullah Genç’in de konuk olarak katıldığı programda ‘Yağmur’ adlı şiirini okurken birçok katılımcı gözyaşlarını tutamadı ve duygusal anlar yaşandı.

Gece Seyfullah Kartal’ın seslendirdiği ezgilerle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.