Tohumculardan sıradışı yemek menüsü!

Tohumculardan sıradışı yemek menüsü!
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 16 Şubat’ta yapılacak panelde sağlıklı beslenme konusuna dikkatleri çekmek için öğle yemeği menüsü hazırladı.

Panelde, öğle yemeği olarak katılımcılara sunulacak 8 yemeğin tarifinin yer aldığı bir de kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta, temiz tohumlarla sağlıklı yemek tariflerinden ünlü düşünürlerin yemek ile ilgili sözlerine kadar birçok konu yer alıyor. TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses, tohumculukla ilgili gerçekleri öğrenmek ve menüyü tatmak isteyen tüm basın mensuplarını panele davet ediyor. 

Bu panel çok konuşulacak
TÜRKTOB 16 Şubat’ta yapacağı “Tohum ve Doğal Hayat” panelinde katılımcılara “öğle yemeği menüsü” hazırladı. Panelde katılımcılara sunulacak olan yemeklerin kitapçığı da katılımcılara verilecek. Kitapçıkta yerli tohumlarla üretilmiş yerli besinlerle hazırlanan ve Sahrap Soysal’ın “Derviş Sofraları” kitabından alınan 8 yemek tarifi bulunuyor. Böylece katılımcılar lezzetli yemekler eşliğinde tohumculuk ve doğal hayat hakkında bilgilenecek. Ayrıca kitapçıkta; Mevlana, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş Veli gibi ünlü düşünürlerin yemek ve yiyeceklerle ilgili deyişleri ve sözleri de yer alıyor.

Öte yandan; 16 Şubat’ta Ankara Crowne Plaza’da düzenlenecek olan panelde halkın kafasını karıştıran GDO tartışmalarına son noktayı uzmanlar koyacak. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in açılış konuşmalarını yapacağı panelde tartışılacak konular ve konuşmacılar ise şöyle; Doğal Hayat Uzmanı Dr. Suat Arusan; Etik Değerler ve Sağlık Açısından tohum, Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu; Tohumculukta yeni yaklaşımlar ve desteklemeler, Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Eser; Biyoteknolojinin son ürünleri GDO’ların gölgesinde genetik kaynaklar ve tohum, Tohum Sanayicileri ve üreticileri alt birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun; ülkemizde tohumculuk sektörünün gelişimi.

Tohumcuların Sıradışı Öğle Yemeği Menüsü Şöyle;
Bamya Çorbası, etli Ayva (Ayva Kalvesi), İçli Bulgur Pilavı, Karanfilli Erik Hoşafı, Şalgam Çırpması, Ballı Tarçınlı Revani, Pofik (Poğaça), Tahinli Haşhaşlı Kömbe.

PROGRAM'IN TÜM AYRINTILARI

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımlarıyla “Tohum ve Doğal Hayat” konulu panel düzenleyecek. 

Yer: Crowne Plaza, Zübeyde Hanım Mh. Akköprü Kavşağı, Ankamall yanı-Ankara

Tarih: 16 Şubat 2011, Çarşamba

Saat: 10.00



Program:

09.00-09.55: Kayıt

10.00-10.05: Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

10.05-11.30: Açılış konuşmaları

· Hakkı Şafakses (TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı)

· Mehmet Mehdi Eker (Tarım ve Köyişleri Bakanı)

· Bülent Arınç (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı)

11.30-12.15: Uzman Dr. Suat Arusan (Doğal Tedavi Uzmanı)

12.15-13.30: Osmanlı mutfağından özel reçete ile hazırlanmış öğle yemeği

13.30-14.15: Dr. Vehbi Eser (Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı)

14.15-15.00: Metin Kaycıoğlu (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Daire Başkanı)

15.00-15.30: Ara- Sağlıklı yaşam büfesi

15.30-16.15: İlhami Özcan Aygun (Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Başkanı)

16.15-16.55: Soru ve cevap

16.55-17.00: Plaket töreni ve kapanış

Başak Medya Ajans

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.