Bir Ailesi'yle ilgili şok iddia

Bir Ailesi'yle ilgili şok iddia
28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in huzurevine terk edilen abisi Çetin Bir’in esrarengiz bir şekilde yaşamını yitirdiği ortaya çıkarken, bu ölüme ilişkin eski eşten şok iddialar geldi.

Askeri liseden sınıf arkadaşı Enver Ören’in “Yapılanlar toplumda kaosa yol açar. Kan dökülebilir” şeklindeki uyarısı üzerine “3 milyon insan ölse ne olur” diyebilen 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in abisi Çetin Bir’in yoksulluk ve sefalet içinde yaşamını yitirdiği ileri sürülüyor. 

HUZUREVİNE YATIRILMIŞ 
Bu iddia Çevik Bir’in abisi Çetin Bir’in eşi Lale Aygün’e dayandırılıyor. İddialara göre, Çetin Bir 2006 yılında 74 yaşındayken yoksulluk ve sefalet içinde yaşamını yitirdi. Çetin Bir, ciddi seviyede Alzheimer hastasıydı. Bir Ailesi onu İstanbul Maltepe’de bir huzurevinde yapayalnız yaşamaya terk etmişti. Ne bir geliri vardı, ne de sosyal bir güvencesi. Çetin Bir, ortaokul mezunuydu. İlk evliliğini yaptığında 50’sinin üzerindeydi. Evlendiği Lale Aygün de dul ve çocukluydu. Evliliklerinin ardından ikisinin de işleri bozuldu. Ciddi biçimde maddi bunalıma girdiler. Ve evlilikleri uzun sürmedi. Ölümünden tam 3 yıl önce resmi olarak da boşandılar. Çevik Bir’in abisi Çetin Bir ardından Alzheimer’a yakalandı. Hastalığı ilerleyince Bir Ailesi Çetin Bir’i Maltepe’deki Yaşam Huzurevi’ne yatırdı.

ESKİ EŞİ SAHİP ÇIKTI, AİLESİ UMURSAMADI
Çetin Bir sık sık huzurevinden kaçıyordu. Kaçar kaçmaz da başka gidecek yeri olmadığı için eski eşi Lale Aygün’ün evine sığınıyordu. Eski eşi de boşanmasına rağmen Çetin Bir’e kapısını açıyordu. Eski eşinin sokakta kalmasına gönlü el vermiyordu.  Lale Aygün, Çevik Bir ve diğer kız kardeşlerine durumu haber verdiyse de, Ailesi Bir’e ilgisizdi.

CESEDİ BURSA’DA YOL KENARINDA BULUNDU
Eski eşi Lale Aygün’e dayandırılan iddialara göre, Çetin Bir her defasında huzurevine götürülüyor ama yine kaçıyordu. Yine huzurevinden kaçtığı bir gün eski eşinin oturduğu sitenin bakkalından borç para istedi. O parayla otobüse binerek aile toprağı İzmir’e gitti. Bir ailesi haberi duyar duymaz  İzmir’de bir dostlarından ağabeylerinin karşılanmasını istediler ve tekrar otobüse bindirilip İstanbul’a gönderilmesini istediler. Ama İstanbul’a gelen otobüste yoktu Çetin Bir. Nice sonra cesedi Bursa’da bir yol kenarında bulundu.

OTOPSİ DE YAPILMADI
Ailesi, Çetin Bir’e apar topar bir cenaze töreni yaptı ve İzmir Buca’da aile mezarlığına defnetti.  İddialara göre Çetin Bir’e otopsi yapılmadı. Gelen bilgilere göre, Bir ailesi soranlara, ağabeylerinin ölümünün normal biçimde kalple ilgili bir sorundan kaynaklandığını söylüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hiçbir geliri olmadığı için Çetin Bir’e “Ücretsiz Toplu Taşıma Kartı” vermiş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.