Büyük İslam alimine son veda

Büyük İslam alimine son veda
Konya'nın manevi mimarlarından Büyük İslam Alimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi bugün son yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN>>>>

86 yaşında hayata gözlerini yuman Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenazesi öğle namazına müteakip Kapu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Büyükkörükçü’nün Konya Meram Araştırma Hastanesi’nden sabaha karşı cenazesi büyük bir konvoy eşliğinde evine getirildi. Gözyaşları içinde evinin önüne getirilen Büyükkörükçü’nün cenazesi evinde yıkandı. Büyükkörükçü’nün evine ziyaret akını yaşanıyor.

Tabutu başında kalabalık dua edip gözyaşı döktü
BüyükKörükçü’nün tabutu eller üzerinde cenaze namazının kılınacağı Konya Merkez Kapu Camii’ne götürülürken tabutu taşıma esnasında tabutu öpmek ve dokunmak isteyenler olunca güçlükler yaşandı.

NUMAN KURTULMUŞ DA CENAZEDEYDİ
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da cenazeye katılanlar arasındaydı. Konu ile ilgili olarak HAS Parti'den şu açıklama yapıldı: 

Tahir Hocamızı son yolculuğuna uğurladık
Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, büyük âlim Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenaze namazına katıldı.

Genel Başkanımız cenaze öncesinde Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü’ye ve ailesine taziyelerini ilettikten sonra Kapı Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldı. Bir ömür boyu irşad vazifesini yerine getiren Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’yi son yolculuğuna yüz binler uğurladı. Üçler Mezarlığı’na defnedilen Tahir Hocaefendi’nin arkasından gözyaşları sel olup aktı.

Genel Başkanımız cenaze namazı sonrasında yaptığı kısa açıklamada, “Bir dönemde bütün Türkiye’nin uyanmasında ve şuurlanmasında büyük emeği olan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, hayatını İslam yolunda harcamış, gerçek anlamda bir alimdi. Davası için büyük çileler çekmiş bu büyük insanı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün onu son yolculuğuna uğurlamak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüz binler Tahir Hocaefendi’nin ne kadar büyük izler bıraktığının da açık göstergesidir. Böyle bir cenaze namazı her insana nasip olmaz. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Başta ailesinin, milletimizin ve İslam Âleminin başı sağ olsun” dedi.

Öğle namazına müteakip Konya Merkez Kapu Camii'nde cenaze namazı kılınan Tahir Büyükkörükçü, Üçler Mezarlığı'na defnedildi. 

CUMHURBAŞKANI GÜL, TAZİYELERİNİ İLETTİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tahir Büyükkörükçü'nün vefatı dolayısıyla Hocaefendi’nin oğlunu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Gül, Büyükkörükçü ailesi ve Konya'ya başsağlığı diledi.

ARINÇ VE DAVUTOĞLU DA KATILDI
Büyük İslam Alimi Tahir Büyükkörükçü'nün cenazesinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, PAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek gibi isimler dikkat çekti.  

Tahir hoca için daha önce vazife yaptığı Mekke ve Medine'de gıyabi cenaze namazları kılınacağı öğrenildi.

TAHİR HOCA KİMDİR?
1925 yılında Konya'da doğan Büyükkörükçü, Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu'dan hadis dersleri aldı. Hayran olduğu Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri'nin tedrisinden geçen hocaefendi, askerlik dönüşü Konya merkez vaizliğine tayin edildi. 1965'te de Konya müftüsü oldu. 1977 yılında Milli Selamet Partisi'nden Konya milletvekili olarak Meclis'e girdi. 12 Eylül darbesinde tutuklandı. 'İslam devleti kurulmasını istediği' iddiasıyla askerî mahkemece yargılanarak 11 ay cezaevinde kaldı.

Fotoğraflar: Atilla Kocaoğlu - Zeki Dursun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.