İHH’dan 2 bin 355 mülteciye yardım

İHH’dan 2 bin 355 mülteciye yardım
Savaş, inanca baskı ve ekonomik nedenlerle ülkelerini terkeden mültecilerin önemli bir kısmı Türkiye’de yaşıyor.

Yaşadıkları sıkıntılar yüzünden her şeylerini bırakarak memleketlerini terketmek zorunda kalan mülteciler, göç ettikleri ülkelerde de büyük kaygılarla yaşıyor.

Türkiye; muhacir aileler için hem hedef ülke, hem de geçiş ülke olma özelliğini taşıyor. Bulunduğu coğrafyanın etkisiyle Ortadoğu ve Uzakdoğudan gelen muhacirler için sığınabilecekleri güvenilebilir bir bölge olan Türkiye, Afrika’dan Avrupa’ya geçmek isteyen mülteciler için ise bir geçiş ülkesi konumunda. Ancak Türkiye’nin uymak zorunda olduğu uluslararası hukuk kuralları, ülkemize sığınan bu kişilere birçok hakkın verilmesini engelliyor. Hiçbir sosyal hakka sahip olmayan mülteciler, ülkemizde zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

İHH EL UZATTI
Ülkemizde farklı ülkelerden gelen ve hiçbir sosyal hakkı olmayan binlerce mülteci gıda, barınma, eğitim, sağlık gibi temel insani ihtiyaçlardan yoksun yaşıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da mümkün olduğunca bu mültecilere destek sağlıyor. İHH belirli periyotlarla mültecilere yardımda bulunuyor. İHH son olarak Nisan ayı içerisinde 581 mülteci aileye gıda, temizlik maddesi ve ayakkabı gibi yardım malzemesi dağıtımı yaptı. Yapılan yardımlardan Ahıskalı, Iraklı, Çeçen ve Doğu Türkistanlı mülteci aileler faydalandı. Yapılan yardımlardan toplam 2 bin 355 kişi istifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.