Nekbe ilan ettiler

Nekbe ilan ettiler
Mahalleli CHP’li belediyeye karşı “nekbe” ilan etti...

CHP’li Yeni Mahalle Belediyesi, seçim dönemi olmasına rağmen halkın karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesini uygulamakta ısrar ediyor. Önceki gün belediyenin A takımı ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri arasında yaşanan çatışmanın ardından dün de mahalleyi adeta toplama kampına dönüştürecek olan 5 metre yüksekliğindeki demir pano iskelesinin dikilmesi nedeniyle gergin anlar yaşandı. Mahalleli, CHP’li Fethi Yaşar’ın belediye başkanı seçildiği günü, Filistinlilerin İsrail’in kuruluşu için ilan ettikleri gibi “nekbe” yani “büyük felaket günü” ilan ettiler.

“İSRAİL’İN GAZZE DUVARI GİBİ”
Proje kapsamında belediyeden ihale alan YDA şirketi, mahkemenin proje ile ilgili “yürütmeyi durdurma” kararına rağmen, belediyenin A takımı desteğinde inşaat alanına dönüştürmek istediği mahallenin etrafını dev pano duvarla çevrelemeye çalışıyor. Ancak panolar aynı zamanda mahallenin yollarını da kapatacağı için şirket görevlileri ve belediye çalışanları ile mahalleli karşı karşıya geldi. Dün 150 kişilik A takımını, inşa edilen pano iskelelerinin önüne diken Yeni Mahalle Belediyesi görevlileri ile mahalleli arasında tartışmalar yaşandı. Gerginliğin artması üzerine polis müdahale ederken mahalleye çok sayıda çevik kuvvet getirildi. Halk mahallelerinin, İsrail’in Gazze’nin etrafına ördüğü utanç duvarı gibi yalıtılmak istendiğini ifade ediyor. Şirketin mahalleyi tümüyle pano duvar ve dikenli tellerle çevrelemek istediği ifade ediliyor.



“BELEDİYE MAHKEME KARARINA UYMUYOR”
Pano duvarının örülmesine karşı çıkan mahalleli emniyet görevlilerine, proje ile ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı olduğunu ifade ederek çalışmanın durdurulmasını istediler. Emniyet yetkilileri mahalleliden mahkemenin kararının kendilerine iletilmesini talep etti. Yaşanan gerginliğin ardından mahalle sakinleri adına bir açıklama yapan Kutay Meriç, 1 yıldır CHP’li belediyeye karşı direndiklerini ifade ederek, Başkan Fethi Yaşar yerel seçimlerde yaptığı vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğini söyledi. Meriç, “Yerel seçimlerde kendileri bize önceki belediye başkanı Ahmet Duyar ile uzlaşmamamız konusunda telkinlerde bulundu. Şimdi kendisi Duyar’ın projesini aynen devam ettiriyor. Dürüstse, mertse çıksın karşımıza. Kaç defa yanına gittik, ‘hallederiz’ dedi ardımızdan yıkım ekibini gönderdi. Biz mahalleli olarak o panoları oraya diktirmeyeceğiz. 3-5 hane kalsa da direneceğiz. Bunların ne kadar sosyal demokrat olduğunu, ne kadar insan olduğunu teşhir edeceğiz” dedi.

MAHALLELİ BELEDİYE’YE YÜRÜYECEK
Mahalle sakinleri ihaleyi alan YDA adlı inşaat şirketinin, Ostim bölgesinde, yasal olarak 10 kat olması gerekirken 22 katlı çok sayıda bina inşa ettiğine dikkat çekerek Mehmet Akif Ersoy mahallesinde de belediye ile anlaşmalı olarak büyük rant hesapları yapıldığını ifade ettiler. Öte yandan önceki gün yaşanan çatışmada belediyenin A takımı tarafından darp edilen bir mahallelinin 21 gün rapor aldığı öğrenildi. Önceki günkü çatışmada bir mahalleli de kalp krizi geçirmişti. Mahalle sakinleri Cuma günü de Yeni Mahalle belediyesinin önüne yürüyerek Fethi Yaşar’ı protesto edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.