Halka Şampiyon Ekmek

Halka Şampiyon Ekmek
Halk Ekmeğin yeni lezzeti Şampiyon Ekmek özellikle çocuklar ve gençlerin gelişmesi ve büyümesi için kapışılıyor. Şampiyon Ekmek’te sütün 3 katı kalsiyum bulunuyor. Diş ve kemik gelişiminde, günl&uum

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nca geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan ve kısa sürede Başkentlilerin beğenisini kazanan ''Şampiyon Ekmek'' kalorisi ve besleyiciliğiyle de şampiyon. Tam bir vitamin deposu olan Şampiyon Ekmek, kurabiye kıvamında ve tadında. Özellikle çocuklar için ideal.  Özellikle çocukların zeka ve gelişimi için gerekli tüm vitaminleri barındıran şampiyon ekmek, okul çağındaki çocukların beslenme çantalarının yanı sıra kadınların ''altın günleri''nde de yer buluyor.

TAM BİR VİTAMİN DEPOSU
Şampiyon ekmek un, tam randımanlı un, fındık içi, üzüm, maya, tuz, bitkisel yağ, keçi boynuzu unu, şeker, tarçın, zerdeçal, çörekotu, mahlep ve gerekli durumlarda Türk Gıda Kodeksi’nde belirtilen katkılarla el değmeden yoğrulan hamurun fermantasyona bırakılıp pişirilmesi ile elde ediliyor. Şampiyon ekmek içerdiği vitamin ve mineraller bakımından iyi bir enerji kaynağı. Kalp-damar sisteminin düzenlenmesinde, kansızlığın önlenmesinde, kabızlık, hemoroid ve bağırsak kanserlerinin yanı sıra birçok kanser hastalığının önlenmesinde etkili. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hamile ve emzikli kadınların beslenmesinde faydalı. Çocukların gelişimini destekliyor. Üst solunum yolları rahatsızlıklarına ve karaciğere iyi geliyor. Diş ve kemik gelişimine yardımcı oluyor. Günlük enerji ihtiyacı fazla olan çalışanların enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor.

İÇERİĞİNDE NELER VAR?
İçeriğindeki kuru üzümden dolayı A, B1,B2, B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir, sodyum, fosforik asit, organik asitler ve formikasit minerallerini içeriyor. İçeriğindeki zerdeçaldan dolayı antioksidan etkili. İçeriğindeki çörek otunda bulunan nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar solunum borusunun genişleyip krampların giderilmesini sağlıyor. İçeriğindeki tarçından dolayı zengin kalsiyum, magnezyum lif ve demir kaynağı. LDL kolesterolü düşürüyor. Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını, soğuk algınlığını, mide rahatsızlıklarını önlemede yardımcı oluyor, kan şekerini dengeliyor. İçeriğindeki keçiboynuzundan dolayı nefes darlığına ve astım hastalığına karşı oldukça etkili. İçeriğindeki fındıktan dolayı omega 3 içerdiği için kalp ve damar dostu. Halk Ekmek bir ilke imza atarak, her zaman dar gelirlinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Hijyenik bir şekilde üretilen ekmek çeşitlerine ek olarak üretilen fındıklı üzümlü Şampiyon ekmeğin 100 gramı yaklaşık 400-450 kalori içeriyor.

ÇOCUKLARIN BESLENME ÇANTALARIYLA ORTAYA ÇIKTI
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Habervaktim Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, fabrika olarak kalitesi ve içeriğiyle insan sağlığına hizmet eden ürünler yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Çalışan anneler ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin, gelişim çağındaki çocuklarının beslenme çantalarına koyacak yiyecek konusunda sıkıntı çektiğini ifade eden Ali İlkbahar, çok besleyici olan şampiyon ekmek fikrinin çocukların beslenme çantalarıyla ortaya çıktığını anlattı.

ÖLÜMDEN BAŞKA HERŞEYE İYİ GELİR”
Hacettepe Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Hamit Köksal ile birlikte yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın ardından 30 kuruştan piyasaya sunulan şampiyon ekmeğin beklentilerin üzerinde bir satış rakamına ulaştığını dile getiren İlkbahar, bu ürünün çocuklarının gelişimine çok faydalı mineral ve vitaminler içerdiğini vurgulayarak, ''Gelecek neslin en zeki insanlar olmasını istedik. Yeni neslimiz güçlü olsun istedik. İçinde fındık, kuru üzüm, keçi boynuzu, tarçın, zerdeçal ve peygamberimizin 'ölümden başka herşeye iyi gelir' dediği çörek otu var. Yaşlılar için de çok faydalı'' dedi. 

1 ŞAMPİYON, 4 EKMEĞE EŞDEĞER
İlkbahar, ürünün ilk piyasaya sunulduğu hafta hedeflerinin günlük 20-25 bin olduğuna dikkat çekerek ''Satışlarımız 3. haftada 103 bini buldu. Bugünkü satışlar da 105 bin. Biz bu ürünü herkes yesin diye çok ucuz yaptık. Ondan dolayı satışlarımız çok iyi gidiyor. Satışların 200 bine kadar çıkacağını düşünüyoruz. Bu ürüne kadınlar da çok ilgi gösteriyor. İçindeki ürünlerle çok lezzetli olduğu için, kadınların alıp altın günlerinde misafirlerine ikram ediyorlar. 450 kalorilik 1 şampiyon, 4 normal ekmekle eşdeğer'' diye konuştu.

TÜKETİCİLER NE DİYOR?
Halk Ekmek Fabrikası’nın kamuoyu araştırmasında tüketiciler “Şampiyon Ekmeği nasıl buluyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap veriyor:

ANNE ÜLKİYE SONAY: “Çocuğumun beslenme çantasına şampiyon koyuyorum. Dışarıda okul çevresinde zararlı bir şey almasını önlüyorum. Şampiyonu kendimde çayla birlikte yiyorum. Çok sağlıklı ve lezzetli. Çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için çok önemli.”

ESAT AKGÜL: “Şampiyon ekmeği iş yerinde çayın yanında arkadaşlarla severek yiyoruz. Çok faydalı birde el değmeden üretildiği için çok güvenli, beğenerek tüketiyoruz.”

MEDİNE KALENDER : “Şampiyon ekmeğini çok beğeniyorum. Sağlıklı ve çocukların gelişimi için çok faydalı. İçindeki maddeler insan sağlığı ve gelişimi için çok önemli. Ben de çocuğum da zevkle yiyoruz.  Teşekkürler.”

GIDA MÜHENDİSİ EBRU ÇOŞAN: “Şampiyon ekmeğini çıktığı günden beri yiyorum. Tavsiye ederim. El değmediği için sağlıklı, çok faydalı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

BURCU KAPLAN: “Bence bu çok güzel bir ekmek, ben bunu yerken çok sevdim. Hatta hala yemek istiyorum.”

ARDA ŞENİZ: “Bademciğimi üşüttüm yine de bunu yiyerek dondurmanın yerini tutturabiliyorum. Çok güzel bir ekmek.”

İDİL TEMİZ: “Benim için çok güzel bir ekmek, ben önceden yemiştim. Tadına doyamadım, bir daha bir daha istedim. Aldık, Hep yiyorum, bunan sonra da yiyeceğim.”

EMRE KÖKSAL: “Bence çok güzel bir ekmek, ailemle severek yediğim  bir ekmek Ailemle severek yiyoruz.”

Habervaktim Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.