Okuma ve anlama insanı üstün kılar

Okuma ve anlama insanı üstün kılar
Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Gencay Zavotçu, yaradılış itibarıyla en üstün kılınan insan için okumanın ve anlamanın önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 3. Kitap Fuarı'nda konuşan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gencay Zavotçu, okumanın insanı üstün kıldığını söyledi. 'Okuma, Anlama ve Anlatma' konulu bir konferans veren Zavotçu, insanoğlunun yaradılış itibarıyla en üstün kılındığını, pek çok özelliğiyle diğer varlıklardan ayrıldığını ve bu özelliklerin içerisinde okumanın ve anlamanın önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

    Kalabalık bir dinleyici topluluğuna seslenen Zavotçu, okuma, anlama ve anlatmayı bilimsel verilerle destekleyerek örnekledi. Edebiyat tarihimizi anlatan Zavotçu, "Kutadgu Bilig ile başlayan yazın sanatımız, Mevlanalara, Yunus Emrelere, Divan şairlerine ve günümüze kadar uzanan çok zengin bir içerik taşımaktadır. Bu içeriğin daha geniş kitleler tarafından kavranması, okumanın yaygınlaştırılması ve Türkçe'nin güzel ve doğru kullanılması bugün olduğu kadar gelecek için de büyük önem taşımaktadır. Bu alanlarda özellikle son zamanlarda gerçekleştirilen değişimi memnuniyetle karşılıyorum." dedi. Zavotçu, okuma alanında her geçen gün ilerleme olduğunu söyledi.


CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.