İlginç tevafuk

İlginç tevafuk
2001'de Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye getirilen Kemal Derviş, her yönüyle tam bir "kurtarıcı" gibi sunuluyor, örnek bir aile yaşantısı varmış gibi gösteriliyordu. Meğer Derviş o dönem kendisi gibi evli bir kadınla yas

O yasak aşkın bugün ortaya çıkması üzerine Kemal Derviş, favori olarak gösterildiği IMF Başkanlığı için aday olmadığını açıklamak zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Milli Güvenlik Kurulu’nda Başbakan Bülent Ecevit’e Anayasa kitapçığını fırlatması 2001’de Türkiye’yi tarihinin en ağır ekonomik krizine sürüklemişti.

Yaşanan 19 Şubat krizi sonrası, Amerika’dan çağrılan Kemal Derviş, ekonominin başına geçmişti.

Tam 10 yıl önce bir kısım medya ve iş çevrelerinde kurtarıcı gibi gösterilen, manşetlerden liderlik sinyalleri veren Kemal Derviş'in adı, bu defada ortaya çıkan skandal yüzünden boşalan IMF Başkanlığına favori aday olarak manşetlere çıkıyordu. 

Ancak, bazılarının bu hayali çok kısa sürdü.

Çünkü, ABD'nin saygın gazetesi New York Times'ın IMF Başkanlığı'nda en şanslı adaylardan biri haline gelen Kemal Derviş'in geçmişte Dünya Bankası'nda çalıştığı dönemde yasak aşk yaşadığını iddia etmesi, tüm senaryoları alt üst etti.

Derviş tam 10 yıl önce aynı gün Türkiye’de manşetlerde eşiyle mutlu bir şekilde poz verirken, bu defa o yıllarda yaşadığı yasak aşk dolayısıyla manşetlerde yerini alıyordu. 

Kaderin garip bir cilvesi ve enteresan bir tevafuk olmalı…

Araştırmacı Mustafa Yakutcan’ın arşivinden çıkardığı gazete manşetleri şöyle:

21 MAYIS 2001'DE MUTLU AİLE BABASI DERVİŞ


21 MAYIS 2011'DE YASAK AŞK'LI DERVİŞ




Habervaktim.com ÖZEL





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.