Her yıl 9,2 milyon çocuk ölüyor

Her yıl 9,2 milyon çocuk ölüyor
Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF'e göre, dünya genelinde yılda 5 yaşın altında 9,2 milyon çocuk ölüyor.

Yüksek orandaki çocuk ölümünün faturası ise gelişim programlarını tam olarak uygulamayan hükümetlere kesiliyor. UNICEF tarafından hazırlanan bir rapora göre bu rakamın yarısını Sahra Altı Afrika ülkelerinde ölen çocuklar oluşturuyor. Rapora göre ölen çocuklar, korunabilir ve tedavi edilebilir hastalıklardan dolayı yaşamlarını yitiriyor.

UNICEF'in Nijerya'nın Lagos şehri sorumlusu Sara Beysolow-Nyanti basına yaptığı açıklamada, son yıllarda çocuk ölüm oranlarında ciddi düşüş yaşanmasına rağmen, hala 5 yaş altı çocukların ishal, sıtma zatürre gibi hastalıklar ve yetersiz beslenmeden dolayı yaşamlarını yitirmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. 

Nyanti, ölüm oranlarını minimuma düşürmek için "Milenyum Gelişim Hedefleri" projesi çerçevesinde yeni önlem paketleri sunulacağını, bu konuda hükümetlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine gidileceğini belirtti. Bu çerçevede Nijerya'nın Ondo eyaletinde, valilikle işbirliğine gidilip bir çocuk sağlığı merkezi kurulduğunu ve olumlu sonuçlar alındığını sözlerine ilave etti.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.