Somuncu Baba ve Hulusi Efendi, Kur'an ziyafeti ile anıldı

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi, Kur'an ziyafeti ile anıldı
Anadolu'nun manevi mimarları arasında yer alan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi, dünyaca ünlü hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile anılıyor.

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı tarafından İstanbul, Bursa ve Ankara'da anma törenleri düzenleniyor. Anma etkinlikleri kapsamında Bursa'da düzenlenen programda dünyaca üncü Mısırlı hafızlar Anadolu Erenleri için Kur'an ziyafeti sundu.
Bu yıl onuncusu tertiplenen "Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri" kapsamında Anadolu erenlerinden Somuncu Baba ile onun neslinden gelen mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulusi Ateş Efendi daha kapsamlı olarak anılıyor.

Hulusi Efendi Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki yıllarda düzenlenen etkinliklerden farklı olarak bu yılki törenler kapsamında Darende'nin dışında değişik illerde anma programları tertip edildiği belirtildi. İstanbul'daki Süleymaniye Cami'inde 21 Haziran'da başlayan Kur'an ziyafeti, bugün Bursa Ulu Cami'de devam etti. Ankara Hacı Bayramı Veli Cami'inde 23 Haziran günü akşam namazını müteakiben mevlit okunup, Kur'an ziyafeti verilecek.

Darende'deki final törenleri öncesinde yetiştirdiği talebelerin bulunduğu illerde programlar gerçekleştirilecek. Başta Yıldırım Beyazıt döneminde Bursa'da yaşayan ve Emir Sultan Hazretleri başta olmak üzere, çok sayıda talebe yetiştiren Somuncu Baba'nın, Hacı Bayramı Veli ve onun talebesi Akşemseddin Hazretleri dolayısıyla, İstanbul'un fethinin de manevi mimarları arasında yer aldığı belirtilmekte. Somuncu Baba'nın yaşadığı ve öğrencileri dolayısıyla izlerinin bulunduğu illerde tertiplenecek anma programlarında dünyaca ünlü hafızlar Kur'an tilavet ediyor.

Bursa Ulu Cami'de ki anma etkinliğinde de yine Kur'an ziyafeti ve ilahilerle gece renklendi. Ulu Camii dolduran vatandaşlar okunan Kur'an ile duygulu anlar yaşadı. Bursalılar Mısırlı hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim ile kendinden geçti.

Bursa'da ki programda Mısır'ın ünlü hafızlarından Seyyid Mütevelli (64) ve Hafız Muhammed Ahmet Amir (84) tarafından Kur'an-ı Kerim okudu. Bursa'da ki törende ayrıca Somuncu Baba ilahi grubu da Hulusi Efendi Divanı'ndan tasavvuf musikisi eserleri seslendirdi. Program sonunda camiden çıkanlara Somuncu Baba ekmeği ikram edildi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.