Allah bu hazzı herkese yaşatsın

Allah bu hazzı herkese yaşatsın
Akit umre kafilesi kutsal topraklardan yurda döndüGazetemiz Akit’in düzenlediği kampanya ile Umre’ye giden 100 okurumuz, umrelerini yapıp yurda döndü.

Kutsal topraklarda 15 gün boyunca ibadet eden okurlarımız Allah’a kul olmanın hazzını yaşadı. 100 Akit okuru çekilişle Umre’ye giderken 200 kişi de kendi imkânlarıyla gruba katılmıştı. Okurlarımız, Umre dönüşünde duygularını anlattı ve “Allah bütün Akit okurlarına bu hazzı yaşatsın” dediler.HASAN BAŞAR / İSTANBUL 
Gazetemiz Akit’in düzenlediği kampanya ile Umre ziyareti kazanan 100 okurumuz Umrelerini yapıp kutsal topraklardan İstanbul’a döndü. Akit’in düzenlediği kampanya ile Umre yolculuğu kazanan 100 okurumuz ve kendi imkanlarıyla ziyarete katılan 200 kişi Rin Tour tarafından yapılan organizasyonla kutsal toprakları görme imkanı buldu. Okurlarımız 22 Haziran tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkmıştı. Suudi Arabistan’a Cidde üzerinden varan ve aynı gün Mekke’ye ulaşan Akit okurlarına gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak ile gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş da eşlik etti.

OKUYUCULARIMIZIN UMRE PROGRAMI


Mekke’de her gün Umre ibadeti yapma fırsatı sunan Rin Tour, aynı zamanda, Akit okurlarına Mekke’deki önemli kutsal mekanları gezme imkanı da sundu. Akit okurları Mekke’de, İslam tarihinde çok önemli bir yeri olan Hudeybiye Anlaşması’nın yapıldığı yeri, Hz. Ayşe validemizin mescidini, Mina’yı, Sevr Dağı’nı, Arafat’ı, Müzdelife’yı ziyaret etti ve Mina’da şeytan taşladı. Cin Mescidi, Cennet-ül Mualla, Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğduğu ev de ziyaret edilen yerler arasındaydı. İslamiyet’in ilk kadın şehidi Hz. Sümeyye’nin kabri ve Mekke’nin fethinde şehit olan 17 şehit sahabenin kabirlerini ziyaret eden Akit okurları Hz. Sümeyye annemizin şehadetini dinlerken duygu yüklü dakikalar yaşadı. Mirac gecesinin okurlarımızın Umre ziyaretine denk gelmesi okuyucularımızı çok mutlu etti. Okuyucularımız Peygamber Efendimiz (SAV)’in kabri başında dua ederken gözyaşlarına hakim olamadılar. Hulefa-i Raşidin Efendilerimizin mezarlarını ziyaret eden okurlarımız Allah’a dua edip İslam Alemine onlar gibi halife nasip etmesini istediler. Akit okurları Umre ziyareti sırasında ibadetin ve kulluğun hazzını yaşadılar. Akit okurları Allah’a dua ederken “Allah bu hazzı herkese yaşatsın” dediler.

Türkiye’ye dönen Akit okurları duygularını Akit muhabiriyle paylaştıOrada insanlar ibadette yarışıyor

HATİCE KOCA-İZMİR

Gazetemizden Allah razı olsun bize bu imkanı yaşattığı için. Oralarda gurbetliği anlamadık, sanki kendi evlerimizdeymişiz gibiydik. Her an gazetemizin yanımızda olduğunu hissettik. Yeryüzünün en mübarek yerinde Kabe’de yaşamayı çok isterdim ama nasip buralarda; İzmir’deymiş. Orada insanlar adeta bir kelebek gibi uçuyorlar, namazları için yaşıyorlar. Allah Yeni Akit’ten razı olsun, okuyucularını çoğaltsın inşallah.
Umre yapmak büyük mutluluktu

HALİL MALTAŞ – KONYA

Abdurrahman Dilipak ve Ekrem Kızıltaş hocayla birlikte Umre yapmak büyük bir mutluluktu. Rin Tour çok güzel bir organizasyon yapmış. Akit’in yıllardır abonesiyiz biz zaten. Umre için gazete okumadık ama Umre kazanmak ayrı bir güzellik oldu. Allah Akit okurlarından, gazetenin çıkarılmasında emeği geçen herkesten ve bizimle Umre’ye katılan Abdurrahman ve Ekrem hocadan razı olsun. Aynı görüşten insanların bir arada olması bizleri ayrıca mutlu etti. Türkiye’nin her ilinden gelen kardeşlerimizle orada akraba olduk adeta.
Anlatılmaz bir duygu

İLHAN DUMAN-İSTANBUL

Umre yapma hazzını eşimle birlikte yaşadık. Umre’ye ilk kez gittik. Hayatımızda çok büyük değişiklikler oldu. Akit gazetesinin böyle bir değişime öncü olması çok güzel bir şey. Akit gazetesinden ve çalışanlarından Allah razı olsun. Kampanyada bana Umre çıkması çevremi de etkiledi. Ben esnaf olduğum için çevremdeki esnaf arkadaşlarım da Akit’e ilgi duymaya başladı. Çok kişi abone olmayı düşünüyor. Kutsal topraklarda yaşadığımız her şey çok güzeldi. Kabe’yi gördüğümüz an anlatılmaz bir duyguydu. Gitmeden önce gidenlerden hep duyardım: Anlatılmaz bir duygudur diye; oraya gidince anladım, gerçekten anlatılmaz bir duyguymuş.
Peygamberimiz ve sahabelerin yaşadıklarını daha iyi anladık

KADİR ÇANDIR-ANKARA

Öncelikle organizasyon çok güzeldi. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Abdurrahman hocayla Umre yapmak ayrı bir özel oldu benim için. Orada yapılan seminerlerden ve sohbetlerden de çok faydalandık. Her gittiğimiz yerde hocalarımız bizi o mekân hakkında bilgilendirdi. Bilgilenerek oraları gezmek hem Peygamberimizi hem de Sahabe Efendilerimizin yaşadıklarını daha iyi anlamamızı sağladı. Allah orada bizi bilgilendiren ve organizasyonu yapanlardan razı olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.