Modern yöntemlerle Kur’an öğreniyorlar

Modern yöntemlerle Kur’an öğreniyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı, son yıllarda büyük bir hamle yaparak, çocukların Kur’an öğrenmelerinin yanısıra İslâm dini hakkında bilgiler de vererek, milli ve manevi değerlerin öğretilmesi için büyük m

"İnanç ibadet ve ahlâk konularında toplumu aydınlatmak ödevimizdir” sloganıyla hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığı, son yıllarda büyük bir hamle yaparak, çocukların Kur’an öğrenmelerinin yanısıra İslâm dini hakkında bilgiler de vererek, milli ve manevi değerlerin öğretilmesi için büyük mesai harcıyor. 

Bu kapsamda camilerde imamlar, kurslarda ise yetkin kişiler tarafından çocuklara dersler veriliyor. İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli, yaz Kur’an kurslarına talebin yoğun olduğunu belirterek, kurslara katılmak amacıyla yurtdışından da öğrencilerin geldiğini söyledi.

İlköğretim okulunu bitirmiş yurtdışındaki öğrencilerin kursa katılmaları için Diyanet İşleri Başkanlığı’na müracaat etmeleri halinde yatılı kurslara yerleştirildiğini belirten Erdemli, “Bu yıl İstanbul’a Fransa’dan 85, Batı Trakya’dan 95, Rusya Federasyonu’ndan ise yaklaşık 60 öğrenci geldi. Bu öğrencilere dinî bilgiler haricinde erkek çocuklara imamlık, müezzinlik gibi alanlarda da eğitim veriliyor” dedi.

EĞİTİMİ CAZİP HALE GETİRECEK YARIŞMALAR DADÜZENLENİYOR

İstanbul’da 615 civarında Kur’an kursu olduğunu belirten Erdemli, küçük camiler ile mescitler haricinde tüm camilerde ve Kur’an kurslarında eğitim verildiğini vurguladı. Eğitim dahilinde çeşitli yarışmalar yapıldığını ve bu etkinliğin gönüllü hocalar, veliler ve öğrencilerin isteği doğrultusunda gerçekleştiğini belirten Erdemli, şunları söyledi:

“Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere, işadamlarının, cami cemaatinin ya da derneklerin bağışıyla çeşitli hediyeler veriliyor. Geçmiş yıllarda birincilere dizüstü bilgisayar ve mp3 çalar verilmişti. Mesela bugün gittiğim bir kursta ilk teneffüs uzun tutularak çocuklara çorba ikram ediliyordu. Ayrıca kurslarda çocuklar vakit namazlarından birini cemaatle birlikte kılıyor. Bu onlara çok değişik geliyor. Kur’an’ı iyi okuyan öğrencilere müezzinlik yaptırılıyor.”

“ÇOCUKLAR KÜÇÜKKEN DAHA ALICI OLUYORLAR”

Yaz Kur’an kurslarına ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan öğrencilerin, yatılı kurslara ise ilköğretim 8. sınıfı bitirmiş öğrencilerin katılabileceğini hatırlatan Erdemli, “Yaş sınırlaması kalksa daha iyi olur. Çünkü çocuklar küçük yaşta daha alıcı oluyor. Ayrıca küçükken öğretilecek bilgiler ayrı, büyüdükten sonra öğretilecek bilgiler ayrıdır. Biz ilahiyat fakültelerinde hangi yaş grubuna din nasıl öğretilir diye eğitim aldık. Ne yazık ki 0-6 ve 6-12 yaş arasına bunları hiç uygulayamıyoruz. Ancak 12 yaş üstündeki öğrencilere aldığımız bilgileri öğretebiliyoruz. O yaşa kadar da çocuk pek bir şey öğrenememiş olarak karşımıza geliyor. İsteyen herkes gelsin dinini öğrensin, bunda ne zarar olabilir ki?” diye konuştu.

Yaz Kur’an kurslarının dini öğrenmek için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Erdemli, yıl boyunca çocuklarının okulda yorulduğunu öne sürerek Kur’an kurslarına göndermeyen velilere de çocuklarını bu eğitimlere dahil etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.