Hatimle teravihe umre hediyesi

Hatimle teravihe umre hediyesi
Ramazan ayı boyunca teravihleri hatim indirerek kıldıran imamlar çeşitli plaket ve hediyelerle ödüllendirilecek.

Gerçekleştirdiği faaliyetlerle insanlığın hidayet kaynağı Kur'an’ı Kerim'in okunması ve anlaşılması için gayret eden Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), Kur’an ayı Ramazan’a özel bir faaliyet gerçekleştiriyor. EHAD, Ramazan boyunca teravihleri hatim indirerek kıldıran imamları çeşitli plaket ve hediyelerle ödüllendiriyor. Bu ödüller arasında umre hediyesi de bulunuyor. Hayırsever vatandaşların katkı ve aracılığıyla bu hayırlı hizmeti gerçekleştiren dernek, umreye gidecek hafızları yapacağı kurayla belirleyecek.

“HAFIZLAR YAŞAYAN KUR’AN’DIR”

İki yıldır devam eden uygulamayı artık bir gelenek haline getiren dernek, konuyu duyurmak maksadıyla bu yıl müftülüklere faaliyetin afişleriyle birlikte birer mektup gönderdi. Mektupta Kur'an’ın insanların kalplerine şifa, ruhlarına ilaç olduğu vurgulanarak asırlardır Kur’an’a hizmetkarlık yapan hafızların önemine değinildi. Kur’an’ın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü olduğu kaydedilen mektupta, “Kur’an’ın eşsiz sedası ve manasının nesillerden nesillere aktarılmasında büyük emeği olan hafızlar bir anlamda Kur’an’ın hamisidirler. Bu yüzden Hafızlar; yaşayan ve yürüyen Kur’an olarak nitelendirilmişlerdir” denildi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Peygamberimiz, (s.a.v) hafızları vahiy getiren meleklere benzetmiş ve cennette onlarla beraber olacağını müjdelemiştir. Sevgili Peygamberimiz İslam’ı tebliğe hafızları memur kılmış, elçilik ve valilik görevlerinde hafızlara öncelik vermiştir. Vefatlarında dahi önce onları defnetmiştir. Osmanlı Devleti Kur’an’a duyduğu derin saygı ve hürmet neticesinde cihan devleti olmuş ve asırlarca Kur’an’ın bayraktarlığını ve muhafızlığını yapmıştır. Hafız olmak veya hafız yetiştirmek bütün Müslümanlar üzerine farzı kifayedir.” EHAD, müftülerden bu teşvik çalışmasının duyurulması ve aynı zamanda insanları Kuran okumaya teşvik etmek için hazırlanan afişin uygun yerlere asılması hususunda destek istedi.

İŞTE UYGULAMANIN DETAYLARI

EHAD’ın bu anlamlı faaliyeti, Türkiye genelini kapsıyor. Faaliyete hatimle teravih kıldıran kadrolu veya kadrosuz tüm hafızlar iştirak edebiliyor. Daha önce umre hakkı kazanan hafızlar kuraya katılamıyor. Müracaatlar hatimle teravih kıldıranların veya yakınlarının ilgili EHAD şube başkanı-temsilcisine veya Genel Merkez’le irtibata geçilerek ve mail gönderilerek yapılabiliyor. Son müracaat tarihi ise 12 Eylül 2011. Her bir bölgeden (7 bölge) noter huzurunda çekilecek kura sonucunda en az 1 kişi umreye gönderiliyor. Kura ekim ayında Ankara’da müracaat eden tüm hafızların katılacağı salon programında çekilecek. Kurada belirlenen hafızlar, Genel Merkezin belirlediği tarihte umreye gönderilecek. EHAD, geçtiğimiz yıl 287 kişiden noter huzurunda çekilen kura sonucu umreye gitmeye hak kazanan 16 kişiyi kutsal topraklara göndermişti. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi derneğin www.ehad.org.tr adresinden alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.