Şiddeti eğitimsizlik körüklüyor

Şiddeti eğitimsizlik körüklüyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile içi şiddet konusunda kadının eğitimi kadar erkeğin eğitiminin de önemli olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Özyeğin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bakan Şahin, katılımcı demokrasi adına konulan hedeflerde sivil toplum kuruluşları ile olan işbirliğinin birçok toplumsal sorunun çözümünü hızlandıracağını söyledi. 
AÇEV Başkanı Ayşen Özyeğin ise 20 yıllık tecrübelerini aktarmak için geldiklerini belirterek, kadına ve çocuğa yönelik ciddi çalışmalarda beraber olma temennisinde bulundu.
AÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Göksel de "Uzun zamandan beri Türkiye'de bazı alanlarda yaptığımız ilerlemelerin kadın ve çocuk koruma alanlarında yeterince ivme kazanmadığını görüyoruz. Sizin bakanlığınız döneminde bunların hızlı ve pratik çözümlerle gerçekleşeceğine inanıyoruz." diye konuştu.
Göksel, gelecek dönemde aile içi şiddet konusunda erkeklerin eğitimi konusuna odaklanmak istediklerini söyledi. Çocuk koruma konusu ile ilgili de bilinçlenme sağlamak istediklerini sözlerine ekledi. Bakan Şahin ise aile içi şiddete karşı mücadelenin tek başına yapılamayacağını ifade etti. Şahin, "Yani tek başına kız çocuklarını eğittiğiniz zaman ve kız çocuklarını ekonomik olarak güçlendirdiğiniz zaman bu işi çözemeyeceksiniz." dedi.
Toplumun yarısını erkeklerin oluşturduğuna dikkat çeken Şahin, "Aile temelinde kadınıyla erkeği ile beraber yürütülmesi gereken güçlü bir kurum olarak devam etmeli. erkeklerdeki zihinsel dönüşüm için erkeklerin eğitimi, kadının insan hakları noktasındaki eğitimi ve aile içi iletişimde kime ne iş düşüyorsa (kadına-erkeğe-çocuğa ne iş düşüyorsa) bunun eğitimini çok önemsiyoruz. Bu iki bacaklı yürütülmezse; sadece kadını-çocuğu eğittiniz ve aileyi ekonomik olarak güçlendirdiğiniz zaman, sorunları çözemiyorsunuz." şeklinde konuştu. 
Bu konuda toplumsal bilinç konusunda sevindirici bir ilerleme sağlandığını dile getiren Şahin, "Bu konuda bu ikinci bacağı da yapacak şekilde önemli bir çalışmanın alt yapısını başlatıyoruz." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.