Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki mayınlı saldırıda şehit olan askerlerden Murat Başçı, Mehmet Topraksürer ve Abdulkerim Erdoğan memleketlerinde dualarla toprağa verildi. 

Bayram öncesinde şehit acısının düştüğü yerlerden biri Karaman’dı. Jandarma Er Murat Başçı için öğle namazına müteakiben memleketi Ermenek’te tören düzenlendi. Evli ve 7 aylık bir çocuğu olan Başçı, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Ermenek Şehitliği’nde toprağa verildi. Aynı saldırıda şehit düşen Jandarma Er Mehmet Topraksürer’in memleketi Şanlıurfa’da da acı ve öfke bir aradaydı. Şehit er Topraksürer’in naaşı Eyyüp Peygamber Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yaklaşık 200 metre omuzlarda taşındı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Eyyübiye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine binlerce Şanlıurfalı katıldı. Şehit askerlerden Jandarma Komando Er Abdülkerim Erdoğan’ın cenazesi ise ikindi namazının ardından Bursa’nın İlegöl ilçesinde toprağa verildi.

ŞEHİT BABASI: CİĞERİM YANIYOR

Şehit Jandarma Komando Er Abdulkerim Erdoğan’ın babası Gıyasettin Erdoğan şehit düşen oğlunun ardından terörü lanetleyerek “Ciğerim yanıyor” dedi. Oğlu Abdulkerim Erdoğan ile son olarak sabaha karşı saat 03.00’te konuştuğunu ve bu konuşmada, oğlunun, “Baba, burada askerlik zor, şehit düşen askerler var. Bunlar için ben de üzülüyorum. Her tarafımızda ateş yanıyor” dediğini söyleyen şehit babası Erdoğan, “Biz de şehit düşen askerlerimize üzülüyoruz ama başımıza geldi” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.