Hac seminerleri yarın başlıyor

Hac seminerleri yarın başlıyor
Adana Müftülüğü tarafından düzenlenen hac seminerleri yarın başlıyor.

Sabancı Merkez Camiinde saat 08.30'da başlayacak seminerde İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, İl Vaizesi Ayşe Gültekin,Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök, Adana İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Seval Ürün, Devlet Hastanesinden Dr. Fazlı Aslan görev alacak. Bütün seminerlerde yoklama yapılacağından, kadın-erkek bütün hacı adaylarının bu seminerlere katılması gerekiyor.

Hac seminerleri hakkında açıklama yapan Adana Müftüsü İsmail Canbolat, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 2011 yılı hac mevsiminden itibaren hacca gidecek vatandaşlarımıza 6 -25 Eylül tarihleri arasında hazırlık kursları verecektir. Söz konusu seminerlerin ilki Adana'da 6 Eylül günü saat 08.30'da Sabancı Merkez Cami'nde gerçekleştirilecektir. Kursa her Hacı adayının mutlaka katılması gerekmektedir." dedi.

Seminerde hacı adaylarına irşad ve bilgilendirme ile uygulamalı olarak hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verileceğini belirten Canbolat, "Hacı adaylarımıza yolculuk programları, gidiş ve dönüş programları, idari ve sağlık konuları, Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri, Hac menasiki, kafilelerin din görevlileri ve kafile başkanları konularında bilgilendirme yapılacaktır. Hacı adaylarımızın rahat ve bilinçli bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları büyük önem arz etmektedir.'' diye konuştu.

Öte yandan, seminerlerin Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de yapılacağı belirtildi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.