Ankara'da garip rekor!

Ankara'da garip rekor!
Daha önce Tayland’ın sahip olduğu ve Guinness Rekorlar Kitabına giren en uzun podyum rekorunu, Türkiye'de Cemil İpekçi, Ankara Kentpark Alışveriş Merkezinde kırdı. 2 kilometre olan podyumda, 250 manken boy gösterdi.

Dünyanın en uzun podyumu kurularak, yüz profesyonel ve yüz elli manken adayının yürümesiyle Guinness rekoru kırıldı. Rekor denemesine Ankaralılar büyük ilgi gösterirken, podyumda yürüyen bazı mankenlerin sıcaktan ve uzun mesafeden dolayı, zor anlar yaşadığı gözden kaçmadı. Mankenlerin arasında küçük çocuklarında yer aldığı görüldü.

Mankenlerin, 2 kilometrelik podyumda yürüyüşü bitirmesinin ardından, Guinness Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Tayland’ın 1 kilometre beş yüz doksan dört metrelik rekorunu 2 kilometre altmış dört metre ile geçen Türkiye’nin yeni rekorun sahibi olduğunu açıkladı ve onayladı. Platformda Türk bayrakları sallayan mankenlerle, rekor denemesini izlemeye gelen Ankaralılar sevinç gösterileriyde destekte bulundu.

Cemil İpekçi, Büyük sevinç ve gurur duyduğunu ifade ederek, "Moda dendiğinde, her zaman İstanbul akla gelir. Ama, görüyorum ki Ankara İstanbul’u geçti. 40 yıldır, moda sektöründeyim. Hayatımın en önemli günlerinden birini yaşıyorum.” dedi.

Çok mutlu olduğunu söyleyen İpekçi, "Bu podyum moda hayatımda ki en uzun podyumdu. Eminim ki uzun yıllardır modellik yapan Tuğba Özay, Şenay Akay ve diğer mankenlerinde, hayatlarında yürüdüğü en uzun podyum olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Podyuma getirilen kutlama pastasını kesen, Cemil İpekçi, kendilerine bu fırsatı veren Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın’a, emeği geçen herkese ve Ankara halkına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.