İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda ilk hac kafilesi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi. Zaman zaman duygusal sahnelerin yaşandığı havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan hacı adayları, kutsal görevlerini yerine getirme fırsatı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.
Hacı adaylarını uğurlamak üzere gerçekleştirilen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Her yolculuğa çıkış ve her yakınımızdan ayrılış, bizlerde hüzün bırakır. Onların ayrılığı ile dolarız. Ancak bu akşam hacılarımızı uğurlarken, yakınlarımızı uğurlarken hüzünlü değil, bilakis sevinçliyiz. Çünkü onlar yolculukların en güzeli hac yolculuğuna çıkıyorlar. Yüce Allah'ın misafiri olmak üzere, onun evini, Kabe'yi ziyaret ediyorlar" dedi.

Hacı adaylarının mutlu ve coşkulu olduğunu gördüğünü ifade eden Mutlu, "Hacılarımızın hem gönlü hem de gözü yaşlıdır. Zira uzun yıllardır hasretle bekledikleri bir yolculuğa çıkmaktadırlar. Sizlerden isteğimiz ve dileğimiz duadır. Bu dualara inşallah sizleri uğurlayanlarla birlikte, yakınlarımız ile birlikte, bizleri de lütfen dahil edin. Ve bu dualara İstanbul'umuzu dahil edin. İstanbul'umuzun ve yurdumuzun güzel insanlarını bu duaya dahil edin. Bütün insanları bu duaya dahil edin" diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ise, tövbe etme yeri olduğunu ifade ederek, "Orası dua yeridir. Orası arınma yeridir. Orası Allah'a bağlılığımıza ve Hazreti Muhammed (SAV) Efendimize bağlılığımızı en iyi ifade etme yeridir. Bunları aklımızdan çıkarmazsak inşallah Allah bizim bütün yaptıklarımızı görmektedir. Yaptıklarımıza göre bizi sınayacaktır. Tövbelerinizin, dualarınızın kabul olmuş olarak memleketimize dönmenizi Allah'tan niyaz ediyorum. Hepinizin üzerinde Türk bayrağı var. Bu bayrağı orada şerefle temsil etmenizi bekleriz. 'Türk hacısı farklıdır' dedirtecek davranışlarla, öyle bir güzellikle ve kişilikle hac yapmanızı bekleriz. Allah işinizi kolaylaştırsın. Haccınız mübarek olsun" dedi.

Hacı adayları ve yakınlarının özellikle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya yoğun ilgi gösterdiği görülürken, bazı hacı yakınlarının hac başvurularını yapamadıklarından dolayı şikayetlerini Vali Mutlu'ya ilettiği görüldü. Hacıların yoğun ilgisi ve yolculuğa çıkmadan önce kendileriyle görüşmek istemelerinden dolayı memnun olduğu görülen Vali Mutlu, güvenliği sağlamak üzere zaman zaman vatandaşlarla arasını kapatan korumalarını da aradan çıkmaları konusunda uyardı.

Duaların ardından yakınlarıyla son kez sarılarak vedalaşan hacı adayları, uçaklarına binerek kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

iha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.