Kayseri'den ilk hacı adayı kafilesi yola çıktı

Kayseri'den ilk hacı adayı kafilesi yola çıktı
Kayseri'den kutsal topraklara gidecek olan yaklaşık 2 bin hacı adayının ilk grubu, dün akşam dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşayan hacı adayları, Erkilet Havaalanı'nda pasaport işlemlerinin ardından uçakla Medine'ye uğurlandı.
    
Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Seyrani Camii önünde toplanan hacı adaylarını yakınları da yalnız bırakmadı. Yüzlerce kişi, ilk kafileyi uğurlamak için Cami önüne akın etti. İlahilerin okunduğu uğurlamada, kimi hacı adayları torunlarına kimi ise yakınlarına sarılarak, gözyaşı döktü.
    
İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, burada yaptığı konuşmada, "Allah, Hac'dan geldiğinizde ananızdan doğmuş gibi olmanızı nasip eylesin." dedi.     
    
Yatsı namazının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan otobüslere binen hacı adayları, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
    
El sallayarak, yakınlarına veda eden hacı adayları, Erkilet Havaalanı'ndaki pasaport işlemlerini ardından Medine'ye uğurlandı. İlk kafilede 342 hacı adayı bulunuyordu. 24 Ekim'e kadar Kayseri'den kutsal topraklara uğurlamalar devam edecek.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.