'Ucuz et' için, yem maliyeti de düşürülüyor

'Ucuz et' için, yem maliyeti de düşürülüyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tüketicilerin gıda maddelerini daha ucuz bir şekilde temin edebilmeleri noktasında çalıştıklarını ifade ederek, et üretiminde maliyetin yüzde 70'ini oluşturan yemdeki verginin düş&uum

 

Bakan Eker, Mersin'de bir dizi etkinlik ve açılışa katılmak üzere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Ankara'dan havayoluyla Adana'ya geldi.

Burada Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından karşılanan Eker, Bakan Yıldırım ile birlikte Valiliğe resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada gazetecilerin kendisine yöneltmiş olduğu sorulara da yanıt veren Mehdi Eker, 'ucuz et' konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Bir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin; "Kırmızı ette toptan satışla ilgili KDV oranı yüzde 1'e düştü. Bunun ana maliyetini oluşturan toptan yem satışlarında da yüzde 1'e düşürme gibi bir çalışma var mı?" sorusuna Eker, şu yanıtı verdi:

"Sadece kırmızı ette değil, beyaz et ve bulgurda da toptan satışlarda KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü. Sayın Başbakanımız bize özellikle gıda maddelerinin tüketiciler açısından ucuzlamasına yol açacak vergilerle ilgili bir çalışma yapılması talimatını verdi. Biz de bu çalışmayı başlattık. Maliye Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu doğrultuda bir çalışma yapıyor. Tabi et üretiminde maliyetin yüzde 70 civarında yem maliyeti var. Bütün bunların hepsi bir çalışmanın konusu ama öncelikli olarak gıda maddelerinde tüketicinin daha ucuz bir şekilde temini yönünde bir çalışma var. O çalışmanın neticesini göreceğiz, karar bağlayacağız ondan sonra diğer alanlarla ilgili de çalışmalar yapacağız".

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.