Çocuk eğitiminde yanlış bildiklerimiz

Çocuk eğitiminde yanlış bildiklerimiz
Sosyolog ve eğitmen Yusuf Özkan Özburun, çocuk yetiştirmenin balta girmemiş bir ormanda yürümek kadar zorlu ve sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu söyleyerek bu konuda doğru bilinen birçok şeyin yanlış olduğunu ifa

 

Başakşehir Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Başakşehir Söyleşileri'nin son konuğu sosyolog ve eğitmen Yusuf Özkan Özburun'du. Başakşehir Kültür Merkezi'nde, sağlıktan edebiyata, aile yaşamından mutfak kültürüne kadar bölgede yaşayanlarının toplumsal, bireysel gelişimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilen söyleşilerin bu haftaki konuğu, bireysel gelişim, özellikle aile psikoterapilerinin yanında edebi eserleri ve TV programlarıyla da tanınan sosyolog ve eğitmen Yusuf Özkan Özburun'du.

Özburun, yarınların teminatı çocuklarımızın yetiştirilmesi ve eğitimleri konusunda önemli bilgileri Başakşehirli ebeveynlerle paylaştı.

"Çocuk yetiştirmek balta girmemiş ormanda yürümek gibidir. Keyifli olduğu kadar zor ve sorumluluk isteyen bir süreçtir. Türkiye'de çocuk yetiştirme ile ilgili bir düzen geliştirilmiş değildir" diyen Özburun, karanlıkta el yordamı ile çocuklarımızı tanımaya, yetiştirmeye çalıştığımızı belirtti. Özburun "Bunun sonucunda da çok ağır bedeller ödüyoruz. Oysaki 'ışıkları' yakmak gerekir. Işık 'ilimdir, irfandır'. Bu yetilere sahip olmadığımız içinde çalıya, dikene takılıyoruz" dedi.

Ünlü eğitmen, çocuk yetiştirmenin tek taraflı olmadığını, karşılıklı bir alışveriş söz konusu olduğunu vurguladığı konuşmasında, "Allah çocuğun aynasında kendi kişiliğimizin aksayan yanlarını gösteriyor, ayna tutuyor. Çocuğumuzla birlikte insan olma yolunda mesafe kat edebiliyoruz. Çocuk yetiştirmenin belirli bir tekniği yok. Bu süreci şartlara göre esneklik kazandırılacak bir yapıya dönüştürmek gerekir" dedi.


Özellikle Başakşehirli kadınların çocuklarıyla beraber katıldığı söyleşide anneler, çocuk yetiştirmede karşılaştıkları sorunları Özburun'a aktararak, sorularına cevap buldular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.