Toplumun üçte biri dişini fırçalamıyor
Dünya çapında 40'dan fazla sağlık geliştirme programını destekleyen Signal, Türkiye'de de Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) ve Türk Diş Hekimleri Birliği'ni (TDB) yanına alarak ''Ağzına Sağlık Türkiye'' projesini sürdürüyor.
Unilever Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun, sürdürülebilir hayat planlarının 3 ana başlığı olduğunu dile getirerek, birincisinin, işlerini büyütürken bir yandan da çevreye verdikleri etkiyi yarıya indirmek olduğunu belirtti.
Uzun, ''İkincisi, gıda şirketlerinde kullandığımız tarım ürünlerinde yüzde 100 sürdürülebilir kaynaklardan elde etmek. Üçüncü ve önemli başka bir konu da dünya çapında 1 milyar insanın sağlık ve esenliğine olumlu katkıda bulunacak somut projelere imza atmaktır'' dedi.
''Ağzına Sağlık Türkiye'' projesinin de, bu üçüncü amaca hizmet ettiğini ifade eden Uzun, şöyle devam etti:
'Projeyi 3 yıl önce Signal ile birlikte başlattık. Toplumun ağız ve diş sağlığına öncelikle bakış açısını öğrenmek, bu konudaki adetleri ortaya çıkarmak, daha sonra da gelişme alanları varsa bunlarla ilgili somut birtakım projeler üretmek için biz bu projeye girdik. Proje çalışmalarında son derece çarpıcı sonuçlara ulaştık. Örneğin, Türkiye'de aslında senede bir diş fırçasından daha az kullanım var. Aynı zamanda adet, günde 2 kere diş fırçalama olmasına rağmen, bizim toplumumuzun yaklaşık yüzde 30'u yani her üç kişiden biri günde bir kere bile dişlerini fırçalamıyor. Macun konusuna gelince, burada da istatistikler çarpıcı. Avrupa'da kişi başı 700-800 gram macun tüketimi varken, Türkiye'de yaklaşık bunun yarısı kadar bir senede macun tüketiliyor. Bizim Signal olarak buradaki rolümüz, aslında toplumsal bilinci arttırmak, özellikle diş sağlığı ile ilgili alışkanlıkları küçük yaşlardan itibaren insanlara vermeye çalışmaktır. Çünkü bu alışkanlıkların küçük yaşlarda verilmesi çok büyük bir fark yaratıyor.''
Unilever olarak gençlere ve çocuklara verdikleri önemden yola çıkarak çalışmalarını yürüten Signal Araştırma Merkezi'nin her geçen gün geliştirdiği yenilikleri ve teknolojileri kısa zamanda piyasadaki ürünlerine uygulamakta olduğunu dile getiren Uzun, ''Şu an dinlemekte olduğunuz 'Ağzına Sağlık Türkiye' projesi Signal olarak tüm dünyada sosyal paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz 40'tan fazla sağlık geliştirme programından sadece bir tanesi'' dedi.
Uzun, Signal'in ürünlerinde kullandıkları yüksek teknolojiyi bu önemli projeye de taşıyarak, tüm uzman deneyimiyle birlikte Türkiye'nin ağız sağlığı için hizmetine devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
''Aynı zamanda bu proje kapsamında ziyaret edilecek bölgelerde, okullarda çeşitli seminerler düzenleyerek, ağız hijyeni konusunda daha bilinçli bir toplum yaratmak üzere kararlı adımlarını atmaya devam edecektir. Bu yaklaşımıyla Signal'in Türkiye'deki hedefi, desteklediği projeler ve pazara sunduğu yeni ürünlerle ağız sağlığı konusunda toplumun bilincini en üst düzeye yükseltmek ve ağız bakım gelişimine katkı sağlamaktır.''
AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.