"Türkiye'de ilk kez uygulanacak"

"Türkiye'de ilk kez uygulanacak"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Adalet Komisyonu'nun ana komisyon olmasına karar verildiği anda, Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu ikincileştirmek bu komisyon üyelerini küçük görmek söz konusu değil" dedi.

 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplanan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'nı tali komisyon olarak görüştü. Komisyonun toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Bakan Şahin, yaptığı konuşmada, kadının yaşam hakkını kapsayan önemli bir yasal altyapıyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, tek hedeflerinin kadının yaşam hakkını korumak olduğunu anlattı.

Şahin, "Temel hak ve özgürlüklerini alan yapıcı tedbirler geliyor, ondan dolayı esas komisyonun Adalet Komisyonu olmasına karar verildiği anda Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun ikincileştirmek bu komisyon üyelerini küçük görmek söz konusu değil. Yapılan değişimin adalet sistemimizdeki değişimden kaynaklanan bir değişim olduğu bana söylendi. Gerekli görülürse, Adalet Komisyonu'na hep beraber gideriz, gerekli müdahaleyi yaparız" diye konuştu.

Kanunun, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez uygulanan bir içeriği kapsadığını belirten Şahin, "Ben sana uzaklaştırma veriyorum eğer sen buna uymuyorsan ben senin temel hak ve özgürlüklerini elinden alıyorum ve sana ceza veriyorum' diyor yasa" dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık ise, kadına şiddetin önlenmesinin milletvekilleri ve Bakanlarla her platformda sürekli dile getirildiğini anlatarak, Türkiye'nin bu konuya ilişkin olarak Avrupa Konseyi'nin İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ülke olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.